23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν η ΑΕΛ έχασε την πρόκριση για τους «4» της Ευρώπης για… λίγα εκατοστά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σίγουρα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε αρκετό καιρό να δούμε μία τοπική ομάδα να αγωνίζεται στα προημιτελικά μίας διοργάνωσης. Εκεί, βρέθηκε η ΑΕΛ την σεζόν 1984/85, η οποία αντιμετώπισε την Ντιναμό Μόσχας και σαν σήμερα (20/03), αποκλείστηκε από την ρωσική ομάδα με τέρμα του Φόμιτσιοφ, το οποίο πέρασε ελάχιστα την γραμμή του τέρματος, για να γράψει το τελικό 1-0. 

Ωστόσο, οι «βυσσινί», έκαναν έναν μεγάλο άθλο, ο οποίος πρέπει να παινευτεί περισσότερο, ειδικά μετά τις μεγάλες προκρίσεις των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στους «8» του Confernce League. Ας δούμε, λοιπόν, τι έκανε η ΑΕΛ, για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων και να «γράψει» Ιστορία στον θεσσαλικό κάμπο.

Πρόκριση επί της Σίοφοκ χωρίς… πανηγύρια

Για τον Α’ γύρο, η ΑΕΛ κληρώθηκε με την ουγγρική Σίοφοκ, η οποία εκείνη την χρονιά ήταν στην δεύτερη κατηγορία της χώρας της. Παρόλο που ήταν το αουτσάιντερ, οι αντίπαλοι της θεσσαλικής ομάδας έκαναν «δύσκολο» το έργο της, καθώς στην Ουγγαρία ο αγώνας έληξε 1-1. Ωστόσο, στον επαναληπτικό του «Αλκαζάρ», οι «βυσσινί» κατάφεραν να προκριθούν χωρίς ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο με τέρματα των Κάζιμιρ Κμίετσικ (30′) και Γιάννη Βαλαώρα στο 69′ (2-0). 

«Μπαλάρα» εναντίον της Σερβέτ και τώρα προημιτελικά! 

Ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Κυπελλούχων, έφερε στον «δρόμο» της Λαρισινής ομάδας την φημισμένη Σερβέτ. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στο «Αλκαζάρ» με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-1 με γκολ των Κριστόφ Άνταμτσικ (52′) και Κμίετσικ από την άσπρη βούλα (62′). Οι Ελβετοί δύναται να θεωρηθούν και… τυχεροί, καθώς η εικόνα τους ήταν τραγική και μπορούσαν να είχαν χάσει και με πιο βαρύ σκορ. Στην Γενεύη, η ΑΕΛ «κλείδωσε» την πρόκριση με τέρμα του Βαλαώρα στο 61ο λεπτό, ο οποίος έκανε το τελικό 1-0 στην αναμέτρηση. 

Η πρόκριση που δεν έγινε για… λίγα εκατοστά 

Η Ντιναμό Μόσχας, ήταν ο επόμενος αντίπαλος των «βυσσινί» για την πρόκριση στους «4» της Ευρώπης. Η πρώτη «μονομαχία» τους αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 στο «Αλκαζάρ», ενώ η ρεβάνς έγινε στην Τιφλίδα της Γεωργίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο στην Μόσχα. Παρά την μεγάλη εμφάνιση της θεσσαλικής ομάδας, οι Ρώσοι θα πάρουν την πρόκριση με το «χρυσό» γκολ του Φόμιτσιοφ, το οποίο πέρασε την γραμμή του τέρματος για λίγα εκατοστά (1-0). 

Άραγε, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε μία άλλη ελληνική επαρχιακή ομάδα, να κατακτά τα «πλήθη» στην Ευρώπη και να κάνει πορείες πρωταθλητισμού, όπως η ΑΕΛ; Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό