27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όταν η ΑΕΚ τους πατούσε και με 9 παίκτες (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας από τους απανωτούς θριάμβους της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό των πρώτων χρόνων της δικτατορίας Κόκκαλη, είχε περάσει στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια. Ηταν το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου 1996-97 και ήταν η δεύτερη στη σειρά από τρεις νίκες μέσα σε ενάμιση μήνα: μία για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 13 Ιανουαρίου και δύο για το Κύπελλο, σε Νέα Φιλαδέλφεια και Καραϊσκάκη, στις 12 και 26 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Ειδικά οι νίκες στο Κύπελλο ήταν το απόλυτο… ξεβράκωμα. Η ΑΕΚ τελείωσε τον πρώτο αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολών του Μιχάλη Βλάχου και του Ντανιέλ Μπατίστα και τον δεύτερο με δέκα λόγω αποβολής του Στέλιου Μανωλά. Μάλιστα στον αγώνα της 12ης Φεβρουαρίου, η… νεοσύστατη παράγκα είχε ξεφτιλιστεί, αφού αυτά που έγιναν (πάντα σε ζωντανή μετάδοση) έκαναν όλη την Ελλάδα να κλαίει από τα γέλια.

Στο 12’ ο Καραπιάλης βούτηξε μέσα λίγο έξω από την περιοχή όταν ένιωσε τον Βλάχο να τον ακουμπά και ο διαιτητής Παπαδάκος έδωσε πρόθυμα το (ανύπαρκτο) φάουλ και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Η γηπεδούχος, ωστόσο, άνοιξε το σκορ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αν και με δέκα παίκτες. Σκόρερ ήταν ο Ντανιέλ Μπατίστα με ωραίο διαγώνιο σουτ. Και στο 76’ ο Μιχάλης Κασάπης με ωραία «λόμπα» μετά από μπαλιά του Σαβέβσκι έκανε το 2-0. Μέσα στο τελευταίο τέταρτο ο αγώνας έγινε… ροντέο. Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, που ένα χρόνο νωρίτερα είχε πάει από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αλλά ο Παπαδάκος έσπευσε να… αποκαταστήσει την τάξη αμέσως. Κατόπιν υπόδειξης του βοηθού Δημητρόπουλου, απέβαλε με δεύτερη κάρτα τον Μπατίστα που υποτίθεται ότι έβρισε τον επόπτη για ένα ανάποδο πλάγιο (που, παρεμπιπτόντως, ήταν ανάποδο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του). Ο Δημητρόπουλος δεν είναι άλλος από αυτόν που τρία χρόνια αργότερα ήρθε ως διαιτητής σε αγώνα μεταξύ των ίδιων ομάδων και διέλυσε την ΑΕΚ στο αλήστου μνήμης ντέρμπι…

Στο τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Αλεξανδρή και το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε σαν… Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-0 θα ήταν αρκετό στη ρεβάνς για πρόκριση και όντως αυτό ήταν το σκορ δύο εβδομάδες μετά. Αλλά… υπέρ της ΑΕΚ. Στις 26 του μήνα, θα το θυμηθούμε κι αυτό…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μαλαδένης (16’ Κοπιτσής) Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κωστής (42’ Καραγιάννης) Νικολαϊδης (78’ Παυλόπουλος)

Στις 12 Φεβρουαρίου

12/2/61 ΑΕΚ-Απ. Καλαμαριάς 1-0 (Α’ Εθνική – oΝεστορίδης έδωσε τη λύση στο 83’)

12/2/67 ΑΕΚ-Τρίκαλα 2-1 (Α’ Εθνική –λύτρωση με κεφαλιά του αμυντικού Τάσου Βασιλείου στο 80’)

12/2/78 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-1 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ, καθ’ οδόν για τον τίτλο, λαχτάρισε στο 86’ με την κεφαλιά του Δημητρίου που αποκρούστηκε από το δοκάρι του Χρηστίδη)

12/2/84 AEK-Απόλλων Αθηνών 1-1 (Α’ Εθνική –δεύτερη απανωτή εντός έδρας ισοπαλία μετά το 3-3 με την Καλαμαριά)

12/2/89 AEK-Άρης 0-1 (Α’ Εθνική –η μοναδική ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια τη σεζόν του πρώτου επαγγελματικού τίτλου και συνάμα πρώτη νίκη του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, με απευθείας φάουλ του Οικονομίδη)

12/2/94 Αθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική -ο Μπάγεβιτς έβγαλε τον Αλεξανδρή αμέσως μετά το πέναλτι που έστειλε ο τελευταίος στα… νταμάρια του Βύρωνα στο 60ο λεπτό, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει το γκολ του Μπονγκ από το 7’)

12/2/95 ΑΕΚ-Καβάλα 3-0 (Α’ Εθνική –ο Μπάγεβιτς έφυγε από τον πάγκο στο 85’, εκνευρισμένος από την κακή απόδοση των παικτών του!) 

12/2/06 ΑΕΚ-Λάρισα 1-0 (Α’ Εθνική –νίκη από νωρίς με κεφαλιά του Κατσουράνη)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό