18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πόλεμος στην τότε Γιουγκοσλαβία, είχε ευαισθητοποιήσει αρκετό κόσμο, όπως και τον αθλητισμό. Έτσι, η ΑΕΚ, αψηφώντας όλους τους κινδύνους, ταξίδεψε στο Βελιγράδι και την Σερβία για ένα φιλικό ειρήνης απέναντι στην Παρτιζάν.

Εμπνευστής αυτής της κίνησης, ήταν ο τωρινός πρόεδρος της «ένωσης», Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος μαζί με την αποστολή, ταξίδεψε μέχρι την Βουδαπέστη με αεροπλάνο και μετά από εκεί οδικώς για Βελιγράδι. Οι Σέρβοι, υποδέχθηκαν στα σύνορα της πατρίδας τους την ελληνική ομάδα με αγάπη, η οποία φάνηκε και στον φιλικό αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων. «Θα παίξουμε για την φανέλα της ειρήνης» ήταν το μήνυμα των διοικούντων της ΑΕΚ.

Ο τρόμος για βομβιστική επίθεση εν ώρα της αναμέτρησης, ήταν αναμενόμενος, ωστόσο κανείς δεν φοβόταν. Με την είσοδο των ομάδων, οι παίκτες κράτησαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «ΝΑΤΟ σταμάτα τον πόλεμο, σταμάτα τους βομβαρδισμούς».

EUROKINISSI

Το φιλικό διακόπηκε λίγο πριν την λήξη του, με τους οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο, για να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν τους παίκτες των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ και η Παρτιζάν έστειλαν ένα μεγάλο αντιπολεμικό μήνυμα μέσα στο χορτάρι, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα.

EUROKINISSI

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παρτιζάν (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ίλιτς, Ίβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, ΚέζμανΑΕΚ (Όλεγκ Μπλαχίν): Ατματσίδης (29’ Μιχαηλίδης – 40’ Κουρκούνας), Κοπιτσής (40’ Κωστένογλου), Μπαμπούνσκι (42’ Καψής) Καλιτζάκης, Τσέκολι (46’ Ζήκος), Κατσαβός, Σαβέβσκι (32’ Κασάπης), Μαλαδένης, Μιλοβάνοβιτς, Ζουμπούλης, Νικολαΐδης

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό