24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ήταν ξεκάθαρο, ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος» υποστήριξε

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται ακόμη και από τους Βρετανούς για την απαράδεκτη ενέργειά του να ακυρώσει την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλλην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ο Ρίσι Σούνακ δείχνει αμετανόητος προκαλώντας σπό το βήμα του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, ο Ρίσι Σούνακ άφησε αιχμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι «ήταν ξεκάθαρο, ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος». Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, απάντησε με αιχμές στον Βρετανό πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι ο Ρίσι Σούνακ «έχει αποδείξει, ότι δεν είναι σοβαρός ηγέτης» σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά, ότι «έχασε τα γλυπτά του» λόγω της σύγκρουσης που πυροδότησε.

Ο Στάρμερ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Σουνάκ, «ένας συνάδελφος μέλος του ΝΑΤΟ, οικονομικός σύμμαχος. Ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή». «Γιατί τόσο μικρή πολιτική;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο ηγέτης των Εργατικών.

Ο Σουνάκ απαντώντας, ανέφερε ότι «φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν ήταν σαφές, ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν και να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος, ήταν ακατάλληλο».

«Επιπλέον, όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν» υποστήριξε επιμένοντας στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ώρες, ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών κάτι που η Αθήνα αρνείται κατηγορηματικά.

Ο ηγέτης των Εργατικών συνέχισε λέγοντας, ότι ο Ρίσι Σούνακ δεν έχει «κανένα σχέδιο» για τις διελεύσεις σκαφών και η μετανάστευση βρίσκεται σε «υψηλό ρεκόρ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό