16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

όλοι οι πρωταθλητές -εκτός Μπάγερν- «κόκκινοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολη οικονομικά περίοδος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ακόμη και για τις ομάδες που κατάκτησαν τα τελευταία εθνικά πρωταθλήματα στις χώρες τους.

Μάλιστα, από οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες την περασμένη σεζόν μόνο η Μπάγερν Μονάχου έκλεισε με πλεονασματικό λογαριασμό, σύμφωνα με την έκθεση «The European Championships Report 2022» που δημοσίευσε η Kpmg Football Benchmark.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας έκλεισε τη σεζόν με καθαρά κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5,9 εκατ. σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πραγματικότητες είναι αρνητικές.

Να υπογραμμιστεί η απότομη κατάρρευση της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία σημειώνει απώλειες 111,7 εκατ., ενώ το χειρότερο αποτέλεσμα είναι αυτό της Ίντερ, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να «γράφει» καθαρή απώλεια 245,6 εκατ., την υψηλότερη που έχει σημειωθεί ποτέ από ιταλική ομάδα.

Ωστόσο, όλοι απέχουν πολύ από την καθαρή ζημία-ρεκόρ όλων των εποχών των 481,3 εκατομμυρίων ευρώ που υπέστη η Μπαρτσελόνα την ίδια σεζόν. Η Μπεσίκτας, από την άλλη, ήταν η μόνη πρωταθλήτρια που βελτίωσε το καθαρό της αποτέλεσμα στον ισολογισμό, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε καθαρή απώλεια 44,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντιθέτως, κοιτάζοντας τα ετήσια έσοδα στην πρώτη θέση βρίσκουμε τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εμφάνισε το υψηλότερο ποσοστό με 644 εκατομμύρια (+ 17%), ενώ η Ίντερ αναπτύχθηκε κατά 19% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά με 347 εκατομμύρια.

Πίσω από τη Σίτι βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου με 597,5 εκατομμύρια και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έκλεισε το εικονικό βάθρο με 349,6 εκατομμύρια, με τους δύο συλλόγους να εξακολουθούν να εμφανίζουν πάντως μείωση κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι σύλλογοι με τη μεγαλύτερη πτώση στα συνολικά λειτουργικά έσοδα ήταν ο Άγιαξ (-37 εκατ. ευρώ, πτώση 23%) και η Μπεσίκτας (-15 εκατ. ευρώ, -21%).

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την πανδημία, με τα έσοδα από τα ταμεία να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί πλήρως, ενώ μειώθηκαν και τα έσοδα από την πώληση ποδοσφαιριστών. Έτσι, η Ίντερ είδε την αξία του ρόστερ της να μειώνεται κατά 12%, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι ο σύλλογος με την πιο ακριβή ομάδα, αξίας 1,237 δισ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό