24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλοι εναντίον όλων για τα μη κρατικά ΑΕΙ και στη μέση οι… sugar daddies

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να σφυρηλατηθούν συναινέσεις, με την κυβέρνηση από την μια πλευρά να επιμένει ότι η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει άλλο παγκόσμια εξαίρεση, και το μπλοκ του «όχι» από την άλλη – άπασα η αντιπολίτευση δηλαδή – να μην κάνει βήμα πίσω ως προς την καταψήφιση, ολοκληρώνεται απόψε η μαραθώνια συζήτηση επί του νομοσχεδίου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που αποτελεί και τον προάγγελο της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Νωρίς το πρωί, ο πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα προκειμένου να υπερασπιστεί την «εμβληματική μεταρρύθμιση», κατά την κυβερνητική λανγκάζ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντιπαράθεσή του τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει από την πρώτη στιγμή μείζονα ένταση στο μέτωπο Πειραιώς – Χαριλάου Τρικούπη.

Το κλίμα στην Ολομέλεια σε κάθε περίπτωση είναι πολεμικό και θυμίζει γενικευμένη σύρραξη «όλοι εναντίον όλων». Η Νέα Δημοκρατία στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ. Η αντιπολίτευση την ίδια ώρα – σύσσωμη – επιτίθεται στην κεντροδεξιά παράταξη, αλλά και στην…αντιπολίτευση, καθώς το νομοσχέδιο φέρνει τρικυμίες και στην Κεντροαριστερή πολυκατοικία.

Ήδη από χθες εξάλλου διεφάνη το σκηνικό πολιτικής όξυνσης που διαμορφώνεται, με φόντο και την, κατά πολλούς τουλάχιστον άστοχη, αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα για τους λεγόμενους sugar daddies. Προσπαθώντας να βγάλει στη σέντρα τον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή το σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε στη Βουλή πως «λόγω των διδάκτρων, αναγκάζονται οι φοιτήτριες εκεί να ψάχνουν sugar daddies», αναφορά η οποία έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, πυροδοτώντας πολλαπλές εστίες έντασης, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου.

Ομοβροντία πυρών δέχεται ο Περισσός

Ο Περισσός δέχεται από εκείνη την ώρα ομοβροντία πυρών περί σεξισμού και μισογυνισμού, τα οποία και επιχειρεί να αναχαιτίσει, καταλογίζοντας στα υπόλοιπα κόμματα διαστρέβλωση και επιμένοντας ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας απλώς κατήγγειλε μια υπαρκτή πραγματικότητα.

Το θέμα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά όχι και να επισκιάσει τη συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Όσον αφορά δε στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τον ανεξάρτητο, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά. Όσο για τη Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμάται πως δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη ψηφοφορία, μετά και την επιβολή κομματικής πειθαρχίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό