20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όλοι βολεύονται: Κάποιος με αποχή, άλλοι εκτός Ευρώπης ή περιμένοντας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διέξοδος που έδωσε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια , με αλλαγές είναι η αλήθεια, είναι η αποχή και όχι η καταψήφιση. Η ίδια, μαθαίνω οδός διαφυγής θα αφορά και τους υπουργούς. Όμως, μαθαίνω, ότι δεν θα δεχθεί καταψήφιση του νομοσχέδιου. Όσοι διαφωνούν, ας πάνε εκδρομή εκείνη την μέρα, έλεγε συνεργάτης του Κ Μητσοτάκη. Βέβαια, κυκλοφορεί πως Σύριζα κυρίως αλλά και ΠΑΣΟΚ , σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο   με την δικαιολογία πως δεν είναι πολύ τολμηρό. Στην ουσία θέλουν να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και να δείξουν ότι είναι διχασμένη. Γι αυτό επιμένουν, όσοι – και είναι πολλοί στο περιβάλλον του πρωθυπουργού – θεωρούν πως το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει σε τμήμα διακοπών της Βουλής, όπου τα πράγματα είναι πιο απλά και βολεύουν όλους.

Χωρίς Ευρώπη

« Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως οι Αλβανοί κινούνται με μια λογική καθυστερήσεων , ώστε να ξεχαστεί το θέμα. Αυτή ήταν και η τακτική του καθεστώτος Χότζα». Αυτό μου είπε παλαιός διπλωμάτης που ασχολείται ειδικά με τα βαλκανικά ζητήματα, όταν για μια ακόμα φορά προσέφυγα στις γνώσεις του σε σχέση με το θέμα Μπελέρη και την στάση της Αλβανικής πλευράς. Και συνέχισε, «βλέπεις τώρα ότι το θέμα έφυγε από τις ειδήσεις». Όταν αντέτεινα πως υπάρχει η δυνατότητα της χώρας μας να μπλοκάρει τις συζητήσεις με την Ευρώπη, χαμογέλασε και προσέθεσε: «Είσαι βέβαιος ότι ο Ράμμα ενδιαφέρεται για την Ευρώπη; Μήπως όλο αυτό τελικά βολεύει τον Αλβανό πρωθυπουργό;»

Όταν τον ρώτησα γιατί το λέει αυτό ήταν ξεκάθαρος. «Ακόμα και η προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, αναγκαστικά θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό της «μαφίας του ναρκο-παρακράτους», όπως την λένε που έχει το πάνω χέρι στην γειτονική χώρα. Οι χασισοφυτείες κυρίως στο Λαζαράτι, τροφοδοτούν την Ευρώπη ενώ το ίδιο κύκλωμα είναι αυτό που διακινεί κοκαΐνη στην γηραιά ήπειρο. Αυτά είναι τεράστια ποσά και τεράστια συμφέροντα που δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει ο Ράμμα και οι συνεργάτες του, πολλοί από τους οποίους εμπλέκονται άμεσα στο κύκλωμα. Άρα το ελληνικό βέτο τον βολεύει…»

Στραβοπάτημα

Με πήρε χθες τηλέφωνο παλαιό, πολύ παλαιό δηλαδή, στέλεχος του ανανεωτικού αριστερού χώρου (έτσι για να θυμηθούμε και το ΚΚΕ έσωτ.) και με αφορμή τα όσα έλεγα χθες για το αν είναι ή δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από την προετοιμαζόμενη κίνηση Τεμπονέρα, για να μου πει πως πιστεύει ότι ο τελευταίος «κινείται μόνος του και απλώς αφήνει να κυκλοφορεί πως έχει πίσω του τον Αλέξη, για κατανοητούς λόγους».

Η αλήθεια είναι πως επειδή είχε παλαιοτέρα τουλάχιστον, στενές επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό παίρνω στα σοβαρά την άποψη του, βέβαια άλλα «πουλάκια» του σημερινού «ανανεωτικού χώρου» μου λένε πως ο Αλέξης «βολεύεται από την όλη αναστάτωση , γιατί μπορεί να έλθει κάποια στιγμή, αν ειδικά στις ευρωεκλογές υπάρχουν …στραβοπατήματα, ως σωτήρας με νέο κόμμα». Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Περιμένουν κόσμο

Να σας πω και για το άλλο κόμμα του χώρου την Νέα Αριστερά. Φαίνεται πως κατάλαβαν πως η αδράνεια δεν βοηθά. Έτσι σήμερα και αύριο οργανώνουν πανελλαδική συνεδρίαση στην Αθήνα, στην οποία θα πάρουν μέρος στελέχη απ΄όλη την χώρα στελέχη «με στόχο τον σχεδιασμό της οργανωτικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, την επεξεργασία της ιδρυτικής της διακήρυξης και την προετοιμασία ιδρυτικής συνδιάσκεψης τέλη Φεβρουαρίου». Αν δεν μπορέσουν να αντλήσουν κόσμο από την δεξαμενή του Σύριζα, δύσκολα θα είναι τα πράγματα….

Μεγαλοπρέπεια

Σας έχω και «βασιλικά νέα». Η οικογένεια του τέως, πήγε στο μνημόσυνο του, που οργάνωσε την Τετάρτη στους βασιλικούς τάφους, στο Τατόι, με τζιπ Land Rover, αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος όταν ήταν στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια. Το τζιπ έχει έναν αριθμό κυκλοφορίας «με σημασία». Είναι το K13 GRE. Το μεν Κ είναι για το Κωνσταντίνος, το 13 είναι γιατί ήταν ο 13ος με όνομα Κωνσταντίνος βασιλιάς, αν ακολουθήσεις το Βυζαντινό τυπικό και την σειρά από τότε των βασιλέων και το GRE βεβαία το Ελλάδα. Αυτά, για να μην μένετε με απορίες περί των «βασιλικών οίκων».

Περιμένοντας βροχή

Πολυσυλλεκτική, διακομματική ομάδα επιχείρησε να σχηματίσει ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, έμαθα σε ταξίδι αστραπή που έκανα στη Θεσσαλία, τα τσιπουράδικα κι άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Μία από τις επιλογές του, υπήρξε και η παιδιόθεν γνωστή και φίλη του, Θέκλα Παρασκευούδη, στέλεχος της Ακαδημίας Αθηνών στους τομείς των Δημοσίων Σχέσεων και της Εθιμοτυπίας. Αν και «γαλάζια» (ήταν υποψήφιος της ΝΔ στις περασμένες εκλογές) η κυρία Παρασκευούδη, δέχθηκε το κάλεσμα του νέου περιφερειάρχη. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατά τις προσδοκίες και στις αρχές του χρόνου το στέλεχος που προοριζόταν για την κεντρική θέση στο γραφείο του Δημήτρη Κουρέτα, επέστρεψε από τη Λάρισα στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι καλύτερες των προθέσεων προσκρούουν συχνά στην πραγματικότητα. Οπότε και το πολυσυλλεκτικό σχήμα που οραματίστηκε ο νέος περιφερειάρχης, πιθανόν να μην λειτουργήσει όπως υπολόγιζε. Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Κουρέτα, είναι τι ήταν αυτό που οδήγησε στο διαζύγιο και εάν η «συνοχή» στην Περιφέρεια θα μπορέσει να φέρει γρήγορα λύσεις. Και το λέω αυτό, γιατί αν εξαιρέσουμε τα κέντρα των πόλεων, η επαρχία βρίσκεται σχεδόν όπως την «αφήσαμε» τον περασμένο Σεπτέμβριο… Στο έλεος της επόμενης νεροποντής.

Δυναμική ανάπτυξη

Καθώς βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, να σημειώσουμε και την σταθερά υψηλή κερδοφορία της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, που παρά το πλήγμα της θεομηνίας, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί. Η εταιρεία που ξεκίνησε με τα σήματα Όλυμπος και Τυράς, εξελίχθηκε ραγδαία τα προηγούμενα χρόνια, εξαγοράζοντας την Αγνό, τη θυγατρική της Δέλτα στη Βουλγαρία, ενώ ενισχύθηκε και στα νερά και αναψυκτικά, με την προσθήκη της Κλιάφα και της Δουμπιάς. Έτσι στήθηκε ένα ολοκληρωμένο σχήμα που σήμερα κατέχει ην πρώτη θέση μεταξύ των σχετικών παραγωγών.

Οι αδελφοί Σαράντη, που γνωρίζουν άριστα τη δουλειά τους ανέθεσαν στον γνωστό (και επίσης Θεσσαλό) διαφημιστή, Θαλή Πιτούλη (στενό φίλο του Πέτρου Κωστόπουλου, για να μην ξεχνιόμαστε) και την τελευταία καμπάνια της εταιρείας.

Κάθε παιδί και επένδυση

Στα οικονομικά τώρα. Η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», που βλέπει να κλείνει το 2023 με τζίρο άνω του μισού δισ. αναμφίβολα ευνοήθηκε από τις αυξήσεις τιμών στα νωπά προϊόντα, μέχρις ότου και η ίδια πρωτοστάτησε στο «μάζεμα» των τιμών στο ράφι σε κάποια από αυτά. Ποια επίπτωση θα έχει αυτή η συγκράτηση στα αποτελέσματα του 2023, δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα δεν θα είναι και μεγάλη όπως περιορισμένη ήταν η μείωση τιμών…

Το ερώτημά, λοιπόν, είναι γιατί η οικογένεια Σαράντη αποφάσισε να επενδύσει (και) σε ένα ξενοδοχείο. Η αλήθεια είναι ότι το εικονικό Ananti στην περιοχή των Τρικάλων έθεσε νέα δεδομένα στην περιοχή, ξεπερνώντας ακόμη και το Kazarma στη λίμνη Πλαστήρα. Όμως τα έσοδα δεν πήγαν και τόσο καλά και η οικογένεια χρειάστηκε να ρίξει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την επιχείρηση τους τελευταίους μήνες. Επειδή, όπως καταλάβατε, γνωρίζω τα πράγματα της περιοχής, το ξενοδοχείο είναι project των παιδιών της οικογένειας, που θέλησαν να διαμορφώσουν ένα landmark hotel. Η οικογένεια θέλει να κάνει μια επένδυση για κάθε ένα από τα ξαδέλφια (τα παιδιά των ιδρυτών) προκειμένου να μην τσακώνονται μεταξύ τους όπως έχει συμβεί με άλλες επιχειρηματικές οικογένειες.

Αυτά που αξίζουν

Παρασκευή δεν γίνεται χωρίς προτάσεις και μουσικές ιδέες. Διαλέξτε ότι θέλετε!

Αν βρεθείτε Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει από 2 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Vergina Theatro (Δίπλα στο Regency Casino Thessaloniki) με τη νέα παράσταση «SWEET DREAMS». Πρωταγωνιστούν όλοι οι «γνωστοί» σταρ…

Τάκης Ζαχαράτος: Η Άντζελα Δημητρίου και απαντά στην Καίτη Γαρμπή – «Θα σέβεστε»:

Στην Αθήνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς αποφάσισε για φέτος κάτι διαφορετικό. Στις καθιερωμένες πια χειμερινές παραστάσεις στο «Κύτταρο», θα ξεφυλλίσει τα προσωπικά άλμπουμ που κυκλοφόρησε, με απόλυτη χρονολογική σειρά. Ανθολογούνται, ξανα-ενορχηστρώνονται και αποτιμώνται από τον ίδιο, σε μια μουσικοποιητική αφήγηση.

Φοίβος Δεληβοριάς – Μόνο Ψέματα:

Οι Χατζηγφραγκέτα σε full band σύνθεση από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη στο Σταυρό του Νότου (club). Δυνατός ήχος και στίχοι με ενδιαφέρον.

Πότε θα συναντηθούμε – XatziFrageta The Band Live:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό