24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ότι το πολυαναμενόμενο και τρομερά φιλόδοξο Vision Pro θα κυκλοφορήσει επίσημα στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου 2024, με τις προπαραγγελιες να ανοίγουν από τις 19 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ο Tim Cook στο επίσημο blog,

Η εποχή του spatial computing έχει φτάσει. Το Apple Vision Pro είναι το πιο προηγμένο ηλεκτρονικό προϊόν που δημιουργήθηκε ποτέ. Το επαναστατικό και μαγικό περιβάλλον χρήσης του θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε, δημιουργούμε και εξερευνούμε.

Ένα επαναστατικό λειτουργικό σύστημα και περιβάλλον χρήσης

Το Apple Vision Pro υποστηρίζεται από το visionOS, το οποίο βασίζεται σε δεκαετίες μηχανικής καινοτομίας των macOS, iOS και iPadOS. Το visionOS προσφέρει πανίσχυρες χωρικές εμπειρίες, ξεκλειδώνοντας νέες προοπτικές στη δουλειά και στο σπίτι. Διαθέτοντας ένα ολοκαίνουργιο τρισδιάστατο περιβάλλον εργασίας  και σύστημα εισαγωγής που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τα μάτια, τα χέρια και τη φωνή του χρήστη, η πλοήγηση μοιάζει μαγική. Οι διαισθητικές χειρονομίες επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις εφαρμογές απλά κοιτάζοντάς τες, ακουμπώντας τα δάχτυλά τους για να επιλέξουν, κουνώντας τον καρπό τους για κύλιση ή χρησιμοποιώντας ένα εικονικό πληκτρολόγιο ή υπαγόρευση για να πληκτρολογήσουν. Με τη Siri, οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν ή να κλείνουν γρήγορα εφαρμογές, να αναπαράγουν πολυμέσα και πολλά άλλα.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να βυθιστούν στα Environments – δυναμικά, όμορφα τοπία όπως τα εθνικά πάρκα Haleakalā, Joshua Tree και Yosemite, ακόμα και την επιφάνεια του φεγγαριού – για να τους βοηθήσουν να συγκεντρωθούν ή να μειώσουν την ακαταστασία σε πολυσύχναστους χώρους. Με τα Environments, ο κόσμος ενός χρήστη μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις διαστάσεις ενός φυσικού δωματίου. Με μια περιστροφή του Digital Crown, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πόσο παρόντες ή βυθισμένοι θα είναι σε ένα περιβάλλον.

Εκπληκτικές εμπειρίες

Το Apple Vision Pro δίνει μια νέα διάσταση στους ισχυρούς, προσωπικούς υπολογιστές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις εφαρμογές τους. Το τρισδιάστατο περιβάλλον εργασίας αποδεσμεύει τις εφαρμογές από τα όρια της οθόνης, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται η μία δίπλα στην άλλη σε οποιαδήποτε κλίμακα, παρέχοντας τον απόλυτο χώρο εργασίας και δημιουργώντας έναν άπειρο καμβά για multitasking και συνεργασία.

Δεδομένου ότι το visionOS αξιοποιεί τα υπάρχοντα frameworks για προγραμματιστές, περισσότερες από 1 εκατομμύριο γνώριμες εφαρμογές του iOS και του iPadOS είναι διαθέσιμες στο Apple Vision Pro και λειτουργούν αυτόματα με το νέο σύστημα εισόδου. Το Vision Pro διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο App Store όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν εφαρμογές που προσφέρουν εμπειρίες spatial computing σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Οι εφαρμογές μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και να κλιμακωθούν στο τέλειο μέγεθος, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο χρήστη να παραμένει παρών στο χώρο του.

Ένας ανεξάντλητος καμβάς για την παραγωγικότητα: Με βασικές εφαρμογές παραγωγικότητας και συνεργασίας, όπως το Fantastical, το Freeform, το JigSpace, εφαρμογές από το Microsoft 365 και το Slack, το Apple Vision Pro είναι ένα ιδανικό εργαλείο παραγωγικότητας για καθημερινές εργασίες. Οι εφαρμογές μπορούν να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα σε οποιαδήποτε κλίμακα για απίστευτο multitasking και με την υποστήριξη του Magic Keyboard και του Magic Trackpad, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τον τέλειο χώρο εργασίας. Με το Mac Virtual Display, οι χρήστες μπορούν ακόμη και να μεταφέρουν τις ισχυρές δυνατότητες του Mac τους στο Vision Pro, δημιουργώντας μια τεράστια, ιδιωτική και φορητή οθόνη 4K, ιδανική για επαγγελματικές ροές εργασίας.Η απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας: Το Apple Vision Pro διαθέτει οθόνες υπερυψηλής ανάλυσης που παρέχουν περισσότερα pixel από μια τηλεόραση 4K για κάθε μάτι, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το Apple TV+, το Disney+, το Max και άλλες υπηρεσίες σε μια οθόνη που μοιάζει να έχει πλάτος 30 μέτρων με υποστήριξη περιεχομένου HDR. Μέσα από την εφαρμογή Apple TV, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 150 τίτλους 3D με απίστευτο βάθος, όπου κι αν βρίσκονται. Το Vision Pro εισάγει επίσης το Apple Immersive Video, μια αξιοσημείωτη νέα μορφή ψυχαγωγίας, στην οποία πρωτοστατεί η Apple και η οποία βάζει τους χρήστες μέσα στη δράση με τρισδιάστατες 8K εγγραφές 180 μοιρών που καταγράφονται με Spatial Audio. Οι χρήστες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν νέες διαδραστικές εμπειρίες όπως το Encounter Dinosaurs.Νέες εμπειρίες gaming: Οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια του App Store, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 250 τίτλων στην υπηρεσία Apple Arcade. Επιτυχημένα παιχνίδια όπως το NBA 2K24 Arcade Edition και το Sonic Dream Team μπορούν να παιχτούν σε μια οθόνη όσο μεγάλη επιθυμούν, με απίστευτο ήχο και υποστήριξη για δημοφιλή χειριστήρια παιχνιδιών. Τα νέα spatial games, όπως το Game Room, το What the Golf? και το Super Fruit Ninja, εκμεταλλεύονται τις ισχυρές δυνατότητες του Apple Vision Pro για να μεταμορφώσουν το χώρο γύρω από τους παίκτες, προσφέροντας μοναδικές και συναρπαστικές εμπειρίες gaming. Αναμνήσεις που ζωντανεύουν

Το Apple Vision Pro προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να απαθανατίζουν και να αναβιώνουν τις αγαπημένες τους αναμνήσεις με εντελώς νέους τρόπους. Οι Spatial φωτογραφίες και τα βίντεο μεταφέρουν τους χρήστες πίσω σε μια ιδιαίτερη στιγμή του χρόνου, ενώ το Spatial Audio κάνει την εμπειρία απίστευτα καθηλωτική. Όταν οι χρήστες βρίσκονται εν κινήσει, μπορούν να καταγράφουν spatial βίντεο στο iPhone 15 Pro ή στο iPhone 15 Pro Max και να τα ξαναζούν στο Vision Pro. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλλουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε φυσικό μέγεθος με λαμπρά χρώματα και θεαματική λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των πανοραμάτων που επεκτείνονται και τυλίγονται γύρω από τον χρήστη, κάνοντάς τον να νιώθει ότι βρίσκεται ακριβώς εκεί που τραβήχτηκε.

Το FaceTime γίνεται Spatial

Το FaceTime στο Apple Vision Pro εκμεταλλεύεται το χώρο γύρω από το χρήστη, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες σε μια κλήση να εμφανίζονται σε φυσικό μέγεθος, ενώ ο χωρικός ήχος κάνει τη φωνή κάθε ατόμου να ακούγεται σαν να προέρχεται από τη θέση του πλακιδίου του. Εάν ένας χρήστης φοράει Vision Pro ενώ βρίσκεται στο FaceTime, εμφανίζεται ως η Persona του, ενώ οι άλλοι που συμμετέχουν από Mac, iPad ή iPhone θα εμφανίζονται σε ένα πλακίδιο.

Η Persona είναι μια αυθεντική χωρική αναπαράσταση ενός χρήστη του Apple Vision Pro, η οποία επιτρέπει στους άλλους συμμετέχοντες σε μια κλήση να βλέπουν τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις των χεριών του – όλα σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης, μια Persona μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε λίγα λεπτά με τη χρήση του Vision Pro. Οι Personas λειτουργούν επίσης σε εφαρμογές τηλεδιάσκεψης τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Zoom, Cisco Webex και Microsoft Teams.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός

Το Apple Vision Pro βασίζεται στην καινοτομία και την εμπειρία της Apple στο σχεδιασμό προϊόντων υψηλών επιδόσεων, όπως το Mac, το iPhone και τα wearables, όπως το Apple Watch, με αποκορύφωμα την πιο προηγμένη προσωπική ηλεκτρονική συσκευή όλων των εποχών. Ένας εκπληκτικός όγκος τεχνολογίας είναι συγκεντρωμένος σε έναν όμορφο, συμπαγή σχεδιασμό που χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα υλικά για να επιτύχει υψηλούς στόχους για τις επιδόσεις, την κινητικότητα και τη φορεσιμότητα.

Το Apple Vision Pro έχει σχεδιαστεί ως αρθρωτό σύστημα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσαρμόζουν την εφαρμογή του. Ένα μοναδικό κομμάτι από τρισδιάστατα διαμορφωμένο, πολυστρωματικό γυαλί καμπυλώνει απαλά γύρω από το πρόσωπο του χρήστη και καταλήγει στο προσαρμοσμένο πλαίσιο από κράμα αλουμινίου. Το Light Seal είναι κατασκευασμένο από μαλακό ύφασμα και διατίθεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, που κάμπτεται για να προσαρμόζεται στο πρόσωπο του χρήστη για ακριβή εφαρμογή. Οι εύκαμπτοι ιμάντες διασφαλίζουν ότι ο ήχος παραμένει κοντά στα αυτιά του χρήστη, ενώ τα συμπεριλαμβανόμενα Solo Knit Band και Dual Loop Band επιτρέπουν στους χρήστες να βρουν τη βέλτιστη εφαρμογή για αυτούς. Για όσους έχουν ανάγκη διόρθωσης της όρασης, τα οπτικά ένθετα της ZEISS διατίθενται βάσει συνταγής ή ως readers που προσαρμόζονται μαγνητικά στο Vision Pro, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν πλήρως από την απίστευτη ευκρίνεια και σαφήνεια της οθόνης.

Ασυναγώνιστη καινοτομία

Το Apple Vision Pro έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εκπληκτικές υπολογιστικές επιδόσεις σε ένα συμπαγές φορητό σχήμα. Διαθέτοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα απεικόνισης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης που βασίζεται στους επεξεργαστές της Apple, το Vision Pro χρησιμοποιεί τεχνολογία micro-OLED για να χωρέσει 23 εκατομμύρια pixel σε δύο οθόνες, η καθεμία στο μέγεθος γραμματοσήμου, με ευρύ χρώμα και υψηλό δυναμικό εύρος. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα, σε συνδυασμό με προσαρμοσμένους φακούς που επιτρέπουν απίστευτη ευκρίνεια και σαφήνεια, και προηγμένο Spatial Audio, προσφέρει συγκλονιστικές εμπειρίες.

Το Apple Vision Pro διαθέτει επίσης ένα σύστημα παρακολούθησης ματιών υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί κάμερες υψηλής ταχύτητας και έναν δακτύλιο LED που προβάλλει αόρατα φωτεινά μοτίβα στα μάτια του χρήστη, για να ανταποκρίνεται σε μια διαισθητική εισαγωγή. Και για να βοηθήσει τον χρήστη να παραμείνει συνδεδεμένος με τους ανθρώπους γύρω του, η Apple σχεδίασε μια πρωτοποριακή νέα λειτουργία που ονομάζεται EyeSight. Όταν ένα άτομο πλησιάζει κάποιον που φοράει Vision Pro, η συσκευή φαίνεται διαφανής – αφήνοντας τον χρήστη να τον βλέπει, ενώ παράλληλα εμφανίζονται τα μάτια του χρήστη. Όταν ένας χρήστης είναι βυθισμένος σε ένα Environment ή χρησιμοποιεί μια εφαρμογή, το EyeSight δίνει οπτικές ενδείξεις στους άλλους σχετικά με το σε τι εστιάζει ο χρήστης.

Η πρωτοποριακή οθόνη, οι προηγμένες ηχητικές εμπειρίες, το σύστημα εντοπισμού ματιών υψηλής απόδοσης και πολλά άλλα τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστής της Apple σε μια μοναδική dual-chip αρχιτεκτονική. Το M2 chip παρέχει ισχυρές αυτόνομες επιδόσεις, ενώ το ολοκαίνουργιο R1 chip επεξεργάζεται δεδομένα από 12 κάμερες, πέντε αισθητήρες και έξι μικρόφωνα για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο θα είναι σαν να εμφανίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια του χρήστη.

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια

Το Apple Vision Pro προσφέρει κορυφαία προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλεια. Το Optic ID είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που αναλύει την ίριδα του χρήστη για το ξεκλείδωμα του Vision Pro, την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης και την ολοκλήρωση πληρωμών με το Apple Pay. Το πού κοιτάζει ο χρήστης παραμένει απόρρητο κατά την πλοήγηση στο Vision Pro και οι πληροφορίες παρακολούθησης των ματιών δεν κοινοποιούνται στην Apple, σε εφαρμογές τρίτων ή σε ιστότοπους. Το EyeSight περιλαμβάνει επίσης μια οπτική ένδειξη που καθιστά σαφές στους άλλους πότε ένας χρήστης καταγράφει μια χωρική φωτογραφία ή βίντεο.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το Apple Vision Pro είναι διαθέσιμο στα $3499 με αποθηκευτικό χώρο 256GB. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 19 Ιανουαρίου 2024 και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου 2024. Οι συνταγογραφημένοι φακοί θα κοστίζουν επιπλέον $149, ενώ τα readers που τοποθετούνται από πάνω επιπλέον $99. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει διαθέσιμο στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό