25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Όλα χάθηκαν στο πρώτο σετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Acapulco Open, με τον Γερμανό να πανηγυρίζει τον τίτλο μετά από τρομερή ανατροπή που έκανε στο πρώτο σετ!

Σε μεγάλο βαθμό ο αγώνας κρίθηκε στο σημείο εκείνο. Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 4-1 και 40-15 στο έκτο game, αλλά στη συνέχεια έπαθε black out με αποτέλεσμα ο Ζβέρεφ να φέρει τα πάνω κάτω και με πέντε συνεχόμενα games πήρε το σετ με 6-4!

Τίποτα δεν προδίκαζε αυτή την εξέλιξη, καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος στο ξεκίνημα. Το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε επίδειξη δύναμης, κι ενώ είχε διπλό break point για να κάνει το 5-1 δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντεπίθεση του Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός ανέβασε κατακόρυφα και με δύο break στα σερβίς του Έλληνα τενίστα έφτασε σε μία ομολογουμένως απίστευτη ανατροπή. Από κει και πέρα με τη ψυχολογία στα ύψη κι ενώ οι δύο μονομάχοι πήγαιναν χέρι-χέρι στο δεύτερο σετ, κατάφερε στο ται μπρέικ να φανεί πιο ψύχραιμος και να κάνει το 7-6 πανηγυρίζοντας δικαιολογημένα.

Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 4-4 στα games, ο Ζβέρεφ έκανε το break στο σερβίς του Τσιτσιπά και στη συνέχεια είχε championship point στο δικό του σερβίς. Ο Τσιτσιπάς, όμως, το έσβησε και με break back έφερε το σετ στα ίσα, ωστόσο, λύγισε στο tie break.

Έτσι δεν κατάφερε στον 13ο του τελικό στην καριέρα του και πρώτο για το 2021 να κατακτήσει τον πρώτο του εφετινό τίτλο!.Παράλληλα συνέχισε την κακή παράδοση που έχει σε τελικούς ATP 500, χάνοντας τον 6ο του αγώνα σε ισάριθμες παρουσίες, ενώ απέτυχε να πάρει τον 6ο τίτλο στην καριέρα του.

Στην αντίπερα όχθη το νο7 του κόσμου, με το σημερινό έφτασε τα 14 τρόπαια, ενώ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή σε 7 αναμετρήσεις που έχουν δώσει έως τώρα στο Tour.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό