22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στην Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του κυπριακού πρωταθλήματος (όπως έγινε χθες 2/04 στο Βέλγιο) παραμένει ανοιχτό, όπως τουλάχιστον, προέκυψε μετά την χθεσινοβραδινή (2/04) τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων φορέων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ (κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου), Γιώργος Κούμας, ενημέρωσε τους προέδρους-ιδιοκτήτες των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε σχέση και με την ενημέρωση που έγινε στις ομοσπονδίες από την UEFA.

Μεταφέρθηκε από την ηγεσία της ΚΟΠ η επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων, κάτι, όμως, που μπορεί να μην καταστεί δυνατό, μιας και προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του ιού COVID-19.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των οικονομικών συνεπειών που θα έχει για τους συλλόγους η εξέλιξη αυτή και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και γενικότερα των πληρωμών στους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων εξουσιοδότησαν την ομοσπονδία να συζητήσει με τον σύνδεσμο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών το «καυτό» θέμα της μισθοδοσίας, μετά και την προτροπή της UEFA να υπάρχουν συζητήσεις των ομοσπονδιών κάθε χώρας με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Οι περισσότεροι πρόεδροι ζήτησαν μείωση των αποδοχών των παικτών από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και αναμένουν τις επόμενες μέρες την κατάληξη των επαφών που θα έχει η ομοσπονδία με τον παγκύπριο σύνδεσμο ποδοσφαιριστών.

Συζητήθηκε και το θέμα της ακύρωσης του πρωταθλήματος, εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση στην εξάπλωση του ιού, αλλά απόφαση δεν πάρθηκε. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν αντίρρηση με την ακύρωση (ΑΠΟΕΛ), ωστόσο, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, Ομόνοια και Ανόρθωση, επιθυμούν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό