20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ως επέκταση του AI Act, η ΕΕ δημιουργεί πρότυπο και για τα AI robots

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτει το Euronews, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να δημοσιεύσει ένα πρότυπο για την προώθηση των ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης και της Τεχνολογίας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η ΕΕ επιθυμεί συνέργεια στην ανάπτυξη των ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να θεσπιστεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Το Euronews αποκαλύπτει επίση ότι ο εκτελεστικός οργανισμός της ΕΕ θα συνεργαστεί στενά με τα 27 κράτη μέλη για να αναπτύξουν μια στρατηγική για τη Ρομποτική με Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει μέσα στις εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με αναφορές, η στρατηγική αυτή θα καλύπτει όλες τις πτυχές της ανάπτυξης και εφαρμογής των ρομπότ. Θα συνδεθεί επίσης με άλλα σχετικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (όπως το Workplace AI Initiative και το AI Act). Επίσης, λόγω της αυξανόμενης τοπικής ζήτησης για ρομπότ, τα κύρια σενάρια τοποθέτησης τους είναι η υγειονομική περίθαλψη και η γεωργία. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται επίσης στις βιομηχανίες εφοδιασμού και μεταποίησης. Για το λόγο αυτό, η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού και την ασφάλεια των ρομπότ.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρακτικά μιας εσωτερικής συνεδρίασης ομάδας εμπειρογνωμόνων, η στρατηγική θα διασφαλίζει ότι τα ρομπότ θα αναπτύσσονται και θα χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα και ηθική. Θα δώσει επίσης προσοχή στους κινδύνους σε τομείς όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η διαφάνεια και η λογοδοσία. Το πρότυπο δεν θα περιορίζεται μόνο στην παρακολούθηση, αλλά θα είναι και σε θέση να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ εκπονεί ένα πρότυπο για τη χάραξη στρατηγικής σχετικά με τα ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης. Καθώς αυτή η τεχνολογία συνεχίζει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, το πρότυπο θα βοηθήσει την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία για το AI Act στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Αυτή θα είναι η πιο ολοκληρωμένη κανονιστική συμφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην περιοχή και το πιο ολοκληρωμένο νομοσχέδιο του είδους του μέχρι σήμερα.

Αν και το σχέδιο νόμου πρέπει ακόμη να λάβει επίσημη έγκριση από τα κράτη μέλη και τα κοινοβούλια της ΕΕ, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην πολιτική της Ένωσης. Θα ρυθμίζει την ανάπτυξη και τη διάδοση της μηχανικής μάθησης και των μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης. Θα ρυθμίζει επίσης τη χρήση τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλους τομείς.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό