16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ωρωπός: Χειροπέδες στον απατεώνα με το «100ευρω»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος στη δράση ενός 43χρονου Ρομά, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Ωρωπού, έδωσαν οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Ο 43χρονος, φροντίζοντας προηγουμένως να μάθει κάποια βασικά προσωπικά στοιχεία, προσέγγιζε ηλικιωμένους και προσποιούμενος ότι είναι φίλος των παιδιών τους έλεγε ότι χρωστάει 30 ευρώ και θέλει να τους τα δώσει. Ένα ο ηλικιωμένος «τσίμπαγε», έβγαζε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ και ζητούσε… ρέστα 70 ευρώ, προκειμένου να του το δώσει και να εξοφλήσει την υποτιθέμενη οφειλή. Μόλις, όμως, έπαιρνε τα χρήματα τότε επιβιβάζονταν στο σκουρόχρωμο ΙΧ αυτοκίνητο του και… γίνονταν καπνός.

Σε μια περίπτωση, ηλικιωμένος άνδρας 73 ετών επιχείρησε να πάρει πίσω τα χρήματα που του άρπαξε ο δράστης και τελικά δέχτηκε άγρια επίθεση, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στα πλευρά. Σε μια άλλη περίπτωση, ο 43χρονος άρπαξε και έναν φάκελο που είχε μέσα 2.500 ευρώ σε μετρητά από έναν 83χρονο που αρχικά εξαπάτησε και στη συνέχεια λήστεψε.

Μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον 3 περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ η εγκληματική του δράση χρονολογείται από το 2010.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό