20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ψυχροπολεμικός» πύραυλος έθεσε σε τροχιά τρεις σύγχρονους δορυφόρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Πύραυλος Minotaur 1 εκτοξεύτηκε από τη Βιρτζίνα των ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης, μεταφέροντας στο διάστημα τρεις δορυφόρους για λογαριασμό της υπηρεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι αρμόδια για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

Όπως γράφει το Space.com, χρησιμοποιήθηκε ένας «ανακαινισμένος» όροφος πυραύλου που ανάγεται στη δεκαετία του 1960. Το φορτίο ήταν το NROL-111, μια τριάδα απόρρητων δορυφόρων που κατασκευάστηκαν για το National Reconnaissance Office. Όπως είθισται στις εκτοξεύσεις της NRO, η NASA διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση.

Η εκτόξευση του Minotaur 1, που συναρμολογείται και λειτουργείται από τη Northrop Grumman, σηματοδοτεί την πρώτη του αποστολή από το 2013. Το όχημα έχει ύψος 21 μέτρα και είναι ένας πύραυλος που έχει τροποποιηθεί για την εκτόξευση φορτίων για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Northrop Grumman, ο πρώτος όροφος ήταν άνω των 50 ετών, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως να ήταν ο παλαιότερος πυραυλοκινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε διαστημική εκτόξευση. Ωστόσο, ομάδες μηχανικών είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές σε οχήματα παρόμοιων ηλικιών στο παρελθόν, επιβεβαιώνοντας πως οι επιδόσεις τους ήταν ικανοποιητικές. Οι κινητήρες στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν και «ανακαινίστηκαν» σε βάση στη Γιούτα, εν όψει εκτοξεύσεων στο διάστημα.

Η εκτόξευση αυτή είναι η 28η πτήση ενός πυραύλου Minotaur από το 2000, και η 12η με αυτή τη συγκεκριμένη διαρρύθμιση, που είναι ικανή για μεταφορά φορτίων μέχρι και 580 κιλών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό