24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ψυχρολουσία: Τα ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στη Λεωφόρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου  με τους 70 και πλέον επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr το κλίμα στη συνάντηση ήταν ηλεκτρισμένο καθώς οι αξιωματικοί των ΜΑΤ σε έντονο ύφος απευθύνθηκαν προς τους Γιάννη Οικονόμου και Κώστα Κατσαφάδο, λέγοντας πως πλέον δεν θέλουν να πηγαίνουν στα γήπεδα. 

«Μας θέλουν νεκρούς, θέλουν να μας σκοτώσουν» ήταν η φράση που ακούστηκε πιο έντονα από όλες με τους περισσότερους ένστολους να λένε πως έχουν σοβαρά τραύματα σε όλο τους το σώμα κυρίως από τις συγκρούσεις με χούλιγκανς εκτός των γηπέδων. 

Ψυχρολουσία: Αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία 

Λίγες ώρες αργότερα, έξι συνολικά διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο της Λεωφόρου προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στο πλαίσιο του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι για το Europa League. 

Οι διμοιρίες, μετά από αυτήν την αιφνιδιαστική τους κίνηση που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 31χρονο συνάδελφό τους, επέστρεψαν στη βάση τους στο Γουδή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΓΑΔΑ αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί μεγάλη αναταραχή μετά από αυτήν την εξέλιξη καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια κίνηση, οργανωμένη αλλά χωρίς την κάλυψη κάποιου συνδικαλιστικού φορέα των ενστόλων. 

Ώρες αργότερα οι ένστολοι αποφάσισαν να αναλάβουν κανονικά υπηρεσία, έχοντας ωστόσο περάσει το ηχηρό τους μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Οργή για την ειδική αποζημίωση των…30 ευρώ 

Οι σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους ένστολους είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά από τα δραματικά γεγονότα στο Ρέντη. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσουν προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, αντιδρούν έντονα στην κυβερνητική απόφαση για ειδική αποζημίωση…30 ευρώ ανά άτομο, σε όλους όσοι αναλαμβάνουν υπηρεσία σε αθλητικές διοργανώσεις. 

«Δεν είμαστε επαίτες. έχουμε αξιοπρέπεια» λένε οι εκπρόσωποι των αστυνομικών επαναφέροντας το αίτημά τους για ενίσχυση του ταμείου τους από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από την πώληση των εισιτηρίων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό