16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ψυχρή» ξανά η υποδοχή του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Άντονι Μπλίνκεν και την αντιπροσωπεία του στην Τουρκία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 19.10.

Η υποδοχή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ήταν και πάλι «ψυχρή»: Τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Πρέσβης Γιαπράκ Μπαλκάν, Γενικός Διευθυντής Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ , η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη Julie Eadeh και ο επικεφαλής της Πολιτικής Διοίκησης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ιλκερ Χακταντσακμαζ. 

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο προηγούμενο ταξίδι που είχε κάνει στην Τουρκία ο Άντονι Μπλίνκεν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν τις ίδιες ημέρες είχε αποφασίσει να βρίσκεται σε περιοδεία στα βορειοδυτικά. 

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Φιντάν και του Αμερικανού ομολόγου του, αναμένεται να συζητηθούν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, περιφερειακά ζητήματα το θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και η πώληση των αμερικανικών F16 στη Άγκυρα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης /Reuters

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί το Σάββατο στα Χανιά όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Έπειτα, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί πέντε αραβικές χώρες, καθώς και το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο αυτής της τέταρτης περιοδείας στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό