19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Ψυχρή» η συνάντηση Φιντάν με Μπλίνκεν -Ταύτιση μόνο για τους άμαχους στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ταύτιση στο θέμα των αμάχων και της παροχής πλήρους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας υπήρξε ανάμεσα στον Άντονι Μπλίνκεν και τον Χακάν Φιντάν, σε μια συνάντηση ωστόσο που χαρακτηρίστηκε από ψυχρότητα και συμβολισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της συνάντησης, οι δύο υπουργοι δεν προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, υπογράμμισε στον Αμερικανό ομόλογό του, Μπλίνκεν, ότι το Ισραήλ πρέπει να αποτραπεί από το να στοχοποιεί αμάχους και να εκτοπίζει ανθρώπους στη Γάζα ενώ επανέλαβε την θέση της Άγκυρας για κατάπαυση του πυρός.

Οι άμαχοι

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη Γάζα, και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι συμφωνούν να διασφαλιστεί ότι δεν θα βλάπτονται οι άμαχοι και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα παρέχεται συνεχώς και αδιάκοπα.

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφωνούν στην ανάγκη να αποτραπεί η φθορά των αμάχων στη Γάζα, στην ανάγκη παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας και στη λύση δύο κρατών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν επεσήμανε στον Μπλίνκεν ότι ο βομβαρδισμός πολιτικών στόχων και η καταστροφή υποδομών στη Γάζα είναι απαράδεκτοι.

Σημειώθηκε ότι κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών συζητήθηκαν επίσης η διαδικασία επέκτασης του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της ένταξης της Σουηδίας και διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό