16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ψηφίζω ακριβώς γιατί είμαι συντηρητικός

Ειδήσεις Ελλάδα

Έμμεση πλην όμως σαφή απάντηση στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά έδωσε από βήματος ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, έκανε λόγο για αχρείαστη κινδυνολογία και τοξικότητα, εξηγώντας ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο ακριβώς γιατί είναι συντηρητικός.

«Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με πρωτοβουλία της ΝΔ στην οποία συμπλέουν αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι που που δείχνει ωριμότητα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και μου θυμίζουν μία αχρείαστη στάση να μετατραπούμε σε διακονιάρηδες ψήφων, χαιδεύοντας αυτιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασούλας, προσθέτοντας πως σήμερα καλωσορίζουμε στη θεσμική οικογένεια τους συμπολίτες μας που αποκτούν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

«Πρόκειται για μια δικαιοπραξία και όχι για ιερουργία», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και διερωτήθηκε «πώς αυτοί που ισχυρίζονται ότι θα καταργηθεί η ίδια η οικογένεια και ότι απειλούνται τα ιερά και τα όσια του έθνους, δεν εμπιστεύονται την ίδια την οικογένεια».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει πως καταψηφίζει το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα» και πως μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ανοίξουν θέματα, μέσω των δικαστηρίων, για την παρένθετη μητρότητα και την κατοχύρωση του «Γονέα 1» και «Γονέα 2». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό