17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χiaomi: Διανομείς στη Φινλανδία ανέστειλαν τις πωλήσεις των τηλεφώνων της εταιρείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Προβλήματα με τις πωλήσεις των smartphone της στη Φινλανδία φέρεται να αντιμετωπίζει η κινεζική Xiaomi, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suomimobiili.

Οι τρεις μεγάλοι διανομείς της χώρας, η Telia, η DNA και η Elisa, αναστέλλουν τις πωλήσεις των τηλεφώνων της εταιρείας σαν αντίποινα στην παρουσία του brand στη Ρωσία μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία την περασμένη χρονιά.

Ωστόσο, οι έμποροι λιανικής Gigantti και Verkkokauppa δήλωσαν ότι εφόσον η ΕΕ δεν απαγορεύει τη Xiaomi, θα συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα της για την ώρα.

Σημειώνεται πως η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας χαρακτηρίστηκε ως «διεθνής χορηγός πολέμου» από την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος λόγω της ενεργού παρουσίας της στη Ρωσία. Η δυσαρέσκεια για αυτό το γεγονός εκφράστηκε από την Telia με την εγκατάλειψη της συνεργασίας της με τον κατασκευαστή και την παύση πώλησης νέων συσκευών. Ο πάροχος θα συνεχίσει να πουλά αυτές που έχει σε απόθεμα.

Παράλληλα, τα καταστήματα της DNA δεν έχουν νέα προϊόντα Xiaomi. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DNA, Sami Aavikko, είπε στη Suomimobiili ότι η εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη με τον χειρισμό της κατάστασης στη Ρωσία από την Xiaomi και ότι δεν σχεδιάζει να ανανεώσει τα αποθέματα μόλις εξαντληθούν οι τρέχουσες συσκευές.

Από την Elisa υπάρχει μια πιο ήπια προσέγγιση, καθώς απλώς θα περιορίσει τη γκάμα των συσκευών Xiaomi, δήλωσε ο Olli-Pekka Nokkonen, Διευθυντής Consumer Device Business στην εταιρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό