20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Κλείδωμα myDATA – ΦΠΑ το 2024 και myDATA – δηλώσεις το 2025. Πρέπει να ανέβει η φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υφυπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή Rush Hour της Ναυτεμπορικής και μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Για τη φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων: «Ανεξαρτήτως συντελεστών η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει, εδώ δεν υπάρχει καμία…Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, και όχι απλώς πρέπει να ανέβει, πρέπει να ανέβει σε ένα τέτοιο σημείο που να μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το τέλος επιτηδεύματος, είτε σταδιακά είτε ας πούμε πιο γρήγορα, ανάλογα τα σενάρια, ώστε να μπορούμε να συμψηφίσουμε ένα τέλος επιτηδεύματος που έχει μπει γιατί δεν πιάνεται εύκολα η φοροδιαφυγή με τις αλλαγές που θα κάνουμε».

Για myDATA«Το mydata είναι το βασικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος γιατί δίνει πολύ λεπτομερή και συγκεκριμένα δεδομένα, μας επιτρέπει και να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν είναι μόνο η γραφειοκρατία. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, εξετάζουμε τώρα με την ΑΑΔΕ αν υπάρχει δυνατότητα για φέτος να βελτιώσουμε τη διαδικασία του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να αξιοποιήσουμε το myDATA ,ώστε να γίνει πιο αυτόματη και πιο γρήγορη η διαδικασία, άρα θέλουμε να το αξιοποιήσουμε όχι μόνο με ένα αρνητικό τρόπο με την έννοια ότι είναι εδώ για να μας παρακολουθεί, είναι εδώ όμως και να μας διευκολύνει στην καθημερινότητά μας…»

«Για το 2024 εξετάζουμε δύο πράγματα, το πρώτο είναι στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ να συνδέσουμε το myDATA με τις δηλώσεις αυτές, συνεπώς έσοδα και έξοδα δεν μπορούν να οδηγούν σε λιγότερο φόρο από όσο θα οδηγούσε το myDATA τα έσοδα λοιπόν θα πρέπει είναι τουλάχιστο ίσα ή περισσότερα απ΄ότι λέει το mydata και τα έξοδα ίσα ή λιγότερα και το ίδιο θα συμβεί με τις δηλώσεις εισοδήματος από το 2025. Αυτό είναι ο σχεδιασμός όπως έχει τώρα»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό