23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χωρίς φόβο η Μπράγκα, χτίζει μομέντουμ η Σεβίλλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Μπράγκα – Νάπολι και Σεβίλλη – Λανς για την πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική στους ομίλους 5-8 στο Champions League και απόψε παίρνουν σειρά τα πρώτα τέσσερα γκρουπ της διοργάνωσης.

Για τον τρίτο όμιλο, η Μπράγκα φιλοξενεί στην Πορτογαλία τη Νάπολι (22:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Οι παρτενοπέι κατέκτησαν πέρυσι το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια και έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά στο Champions League.

Φέτος όμως, η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Η Νάπολι πήρε μόλις έναν βαθμό στα δύο τελευταία της ματς στη Serie A με Λάτσιο και Τζένοα, με συνέπεια ο Ρούντι Γκαρσία, που διαδέχθηκε το καλοκαίρι τον απόλυτα επιτυχημένο Λουτσιάνο Σπαλέτι, να δέχεται ήδη έντονη κριτική.

Είναι αλήθεια πως η Νάπολι δεν έχει ακόμη πλησιάσει τα περσινά εντυπωσιακά της στάνταρ, ωστόσο αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός ότι ο παίκτης κλειδί της άπταιστης προηγούμενης σεζόν, ο Κβαρατσκέλια είναι μέχρι στιγμής “αόρατος”.

Στον αντίποδα, η Μπράγκα επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια. Η ομάδα του Αρτουρ Ζορζ απέκλεισε στις λεπτομέρειες τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ και πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Στο πρωτάθλημα πάντως έχει ήδη πετάξει οκτώ βαθμούς σε πέντε αγώνες. Μάλιστα, το Σάββατο ηττήθηκε με 3-1 από τη Φαρένσε, σε ένα ματς βέβαια όπου έμειναν στον πάγκο οι βασικοί Αμπελ Ρουίθ, Πίτζι και Καρβάλιο.

Η διαχείριση του Ζορζ με τη Φαρένσε μαρτυρά πως σε πρώτο πλάνο για την Μπράγκα είναι το αποψινό μας με τη Νάπολι. Οι μπουκ δίνουν φαβορί το διπλό στο 1.80, όμως οι παρτενοπέι δεν έχουν προς το παρόν καμία σχέση με την ομάδα που πέρυσι καθάρισε για πλάκα τον όμιλό της με αντιπάλους τη Λίβερπουλ, τον Άγιαξ και τη Ρέιντζερς.

Προτιμότερο το αμφίσκορο στο 1.65, στη λογική ότι η Μπράγκα έχει μεσοεπιθετικά την ποιότητα να δημιουργήσει προβλήματα στους πρωταθλητές Ιταλίας και έχει σκοράρει και στα εννιά επίσημα παιχνίδια της φέτος, μετρώντας 7/9 Goal/Goal.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

20 Σεπτεμβρίου 2023 12:40

Προγνωστικά Στοιχήματος

Την ίδια ώρα, στη γειτονική Ανδαλουσία, η Σεβίλλη υποδέχεται τη Λανς για τον 2ο όμιλο (22:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει μέτρια της σεζόν. Η Σεβίλλη έχασε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι και μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στη La Liga έκανε επιτέλους σεφτέ, κερδίζοντας με 1-0 τη Λας Πάλμας την Κυριακή.

Στον αντίποδα, η Λανς έχει μόλις έναν κερδισμένο βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές στη Ligue 1. Έχει δηλαδή ήδη γνωρίσει τέσσερις ήττες (0-1-4), όσες υπέστη σε σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Παρί.

Το Σάββατο, η ομάδα του Φρανκ Εζ κυριάρχησε κόντρα στη Μετς, οι τελικές ήταν 31-2 και όμως έχασε εντός έδρας με 1-0. Προς το παρόν ο Ελί Γουαχί, η μεταγραφή του οποίου κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ από τη Μονπελιέ, δεν έχει καταφέρει να μπει στα παπούτσια του Λοΐς Οπεντά, που παραχωρήθηκε στη Λειψία. Ο 23χρονος Βέλγος φορ πέτυχε πέρυσι 21 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην εκπληκτική πορεία της Λανς.

Η επιστροφή λοιπόν, της Λανς στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά από 16 χρόνια δεν γίνεται με το καλύτερο δυνατό κλίμα. Η ομάδα του Εζ δεν μπορεί με τίποτα να… σταυρώσει νίκη και ασφαλώς δεν έχει τις παραστάσεις και την ευρωπαϊκή εμπειρία της Σεβίλλης, η οποία συμμετέχει φέτος στο Champions League επειδή ως συνήθως κατέκτησε το Europa League.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λανς έχει να παίξει σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης 21 χρόνια! Ευκαιρία για την πολύ πιο έμπειρη και ψημένη Σεβίλλη να χτίσει θετικό μομέντουμ και να θέσει βάσεις πρόκρισης, σε ένα γκρουπ που θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να βάλει από κάτω τη Λανς και την Αϊντχόφεν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπράγκα – Νάπολι: Goal/Goal (απόδοση 1.65), 22:00
Σεβίλλη – Λανς: 1 (απόδοση 1.95), 22:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό