25.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής στην εξεταστική για τα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρά πυρά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Ρέππα, εκτοξεύουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, κατηγορώντας τον πως εμφανίστηκε «χωρίς ίχνος αυτοκριτικής» καθώς, όπως καταγγέλλουν, «ξέχασε» ότι ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΣΕ δεν προχώρησε κανένα έργο για την προώθηση του επίμαχου συστήματος της τηλεδιοίκησης.

«Με προκλητικό τρόπο, ο κ. Ρέππας υπερασπίστηκε με πάθος τη θητεία του και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αφήνοντας ωστόσο αναπάντητο το ερώτημα γιατί δεν έκανε τίποτα ώστε να προωθήσει τα έργα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ της περιόδου 1985-2000 τα οποία δεν παραδόθηκαν υποστηρίζοντας πως σε εκείνη την περίπτωση οι επεκτάσεις συμβάσεων ήταν δικαιολογημένες», υποστηρίζουν οι πηγές της πλειοψηφίας, σχολιάζοντας στο ίδιο οξύ ύφος πως «ο αρχιτέκτονας την εξαθλίωσης του ΟΣΕ που μείωσε κατά 50% την περίοδο 2010-11 το προσωπικό σιδηροδρόμου τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα πάρα το γεγονός πως από 5.151 εργαζόμενους, ο Οργανισμός βρέθηκε με μόλις 2350».

«Μίλησε με μισόλογα, αποκάλυψε πως επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε ο προϊστάμενος ασφαλείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προέταξε τον ανθρώπινο παράγοντα ως υπεύθυνο για τα ατυχήματα προκαλώντας μια ακόμη αντίφαση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την περίοδο 2009 – 2011, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα είχε αποφευχθεί εάν βρίσκονταν σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης καθώς και εάν υπήρχε επαρκές προσωπικό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό