16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χυλοπίτες με σαλάμι και ντομάτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη να γίνει, ενώ παραμένει ιδιαίτερα γευστική.

Υλικά:

500γρ. χυλοπίτες¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο3 ώριμες ντομάτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες1 κουτ. γλυκού ζάχαρη2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο200γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας, σε κυβάκιααλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε πολύ προσεχτικά τις χυλοπίτες, ίσα-ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.Ρίχνετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό