18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Χτύπησε» 3 φορές σερί στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα καλύτερά του είναι ο Ολυμπιακός και για αυτό ευθύνεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός προπονητής είναι να σαν έχει «μαγικό ραβδάκι» και έκανε τους Πειραιώτες να… μεταμορφώσουν την αγωνιστική τους εικόνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο 63χρονος coach έχει το 3/3, σε πολύ απαιτητικές αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύο φορές της Φερεντσβάρος (1-0 και στα δύο ματς), ενώ επικράτησε με 4-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Ο ορισμός του τρομερού ξεκινήματος για τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της ομάδας.

Οι Πειραιώτες έδειξαν εξαιρετική εικόνα στα ευρωπαϊκά τους ματς και μπορεί να ξεχώρισαν πολλοί, ωστόσο ο παίκτης που έδωσε την πρόκριση με τα γκολ του, είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επέστρεψε «καυτός» από τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα στο κύπελλο Εθνών Αφρικής και ήδη υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ (στα 3 ματς) έχει πετύχει 4 γκολ.

Στο «Καραϊσκάκη» με τη Φερεντσβάρος είχε διαμορφώσει το τελικό 1-0 στο 83′ με κοντινή προβολή, ενώ στην Ουγγαρία σκόραρε στο 43′ από το σημείο του πέναλτι για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην Ευρώπη που σκόραρε ο Ελ Κααμπί. Αυτό γιατί, είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο τελευταίο ματς του ομίλου (Europa League) και την αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα στο Φάληρο (5-2).

Ο 30χρονος στράικερ, δείχνει ασταμάτητος στην Ευρώπη και προφανώς αυτό δίνει χαρά στους φίλους της ομάδας. Για να θυμηθεί κάποιος έναν «ερυθρόλευκο» που σκόραρε σε 3 διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στο 2012. Τότε που ο Κώστας Μήτρογλου ήταν το βασικό «κανόνι» του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας επιθετικός, είχε πετύχει γκολ σε 3 διαδοχικά ματς των ομίλων του Champions League. Η αρχή είχε γίνει στις 3 Οκτωβρίου και την ήττα από την Άρσεναλ με 3-1 στο «Έμιρεϊτς». Ο Μήτρογλου, «πυροβόλησε» 21 μέρες αργότερα τη Μονπελιέ στη Γαλλία σε μία νίκη του Ολυμπιακού με 2-1.

Το «κερασάκι» στην τούρτα, ήταν στο ματς με τη Μονπελιέ στο «Καραϊσκάκη», όπου είχε πετύχει γκολ στη νίκη της ομάδας του με 3-1.

Ο Ελ Κααμπί έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που σκοράρει σε 3 διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς, απλά το… ρεκόρ του Μαροκινού είναι μοναδικό, μιας και αυτά τα τέρματα συνδυάστηκαν και με νίκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό