20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσός» σκόρερ ο Ελ Αραμπί, μια ανάσα από την κορυφή ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τον Πανσερραϊκό, επικρατώντας 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί (65′), στη 14η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες, με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 31 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα και ισοβαθμούν πια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στη δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πρώτος με έναν μόλις βαθμό διαφορά.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, κρατώντας την μπάλα στα πόδια του και χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους, δεν μπόρεσε, όμως, να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση για να απειλήσει. Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός επιχείρησε να κλείσει τους χώρους και να πιέσει τους «ερυθρόλευκους», για να μην τους επιτρέψει να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Προς τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να περιορίσουν τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να βρουν και εκείνον να απειλήσουν. Στο 28′, οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, ως εκείνη τη στιγμή, με τον Φορτούνη να πιάνει το σουτ από το σημείο του πέναλτι, αλλά να περνάει άουτ. Στο 37ο λεπτό, ο Φορτούνης έκανε μια όμορφη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ελ Κααμπί από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο.

EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και στο πρώτο, ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος. Στο 53′, η σέντρα του Ρόντινει πέρασε από όλους, στρώθηκε στον Ποντένσε, ο οποίος σούταρε σε διαγώνια θέση από τη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε εκτός της εστίας.

EUROKINISSI

Ο Πανσερραϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 62′, με τον Σοφιανό να κάνει το τελείωμα από δύσκολη θέση και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με τα πόδια. Στο ίδιο λεπτό, ο Μασούρας έκανε διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Έλληνας εξτρέμ κέρδισε πέναλτι, με τον Δεληγιαννίδη να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και ευστόχησε για το 1-0.

EUROKINISSI

Στο 71′, ο Ολυμπιακός απείλησε για μια ακόμη φορά με τον Φορτούνη να κλέβει και να μοιράζει τη μπάλα στον Καμαρά, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και να προσπαθούν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Πανσερραϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 88′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια ακόμη τεράστια ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί να προσπερνάει τον Χόβαν και να κάνει το τελείωμα, αλλά εκεί βρέθηκε ο Θυμιάνης που απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Οι φιλοξενούμοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Τσαγκαράκης έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, καθώς βρήκε στον ώμο του παίκτη του Πάμπλο Γκαρσία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Θυμιάνης, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό