18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το 6ο του χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο. 

Ο 31χρονος με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας, και προερχόμενος από επέμβαση στον δεξιό ώμο, βαθμολογήθηκε με 15.130 βαθμούς και έδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο. στην Ευρώπη. 

Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς και έχοντας συγκομιδή πέντε τίτλους έως σήμερα (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021). Το σερί του θα ήταν πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019-2020, όταν και απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω της σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στον αριστερό ώμο και τη δεύτερη εξαιτίας της πανδημίας.

Έφτασε σε ένα σπανιότατο κατόρθωμα, καθώς έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος έως τώρα κατείχε μόνος το ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Τα αποτελέσματα του ιστορικού τελικού στους κρίκους

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) – 15,133

2. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) – 15,033

3. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) – 14,866

4. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) – 14,766

5. Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) – 14,733

6. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) – 14,566

7. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) – 14,500

8. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) – 13,733

Ο πολιτικός κόσμος συγχαίρει τον Λ. Πετρούνια 

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση για το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! Γράφει ιστορία, κατακτώντας το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, κάνεις όλη την Ελλάδα υπερήφανη!».

«Συγχαρητήρια από καρδιάς» εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Λευτέρη Πετρούνια που αναδείχθηκε για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει πως «ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη».

Συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Για 6η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης. Αήττητος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη. Συγχαρητήρια από καρδιάς».

Αξεπέραστο και ανίκητο χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης τον Λευτέρη Πετρούνια, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την ιστορική νίκη του Ελληνα αθλητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονάχου. «Αξεπέραστος & ανίκητος ο Λευτέρης Πετρούνιας διεύρυνε κι άλλο τον θρύλο του. Κατέκτησε το 6ο του χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής, ήταν και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των κρίκων! Λευτέρη, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου», αναφέρει στη συγχαρηρτήρια ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Η διάρκειά του στην κορυφή είναι το αθλητικό του μεγαλείο», τονίζει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που δεν παραλείπει να συγχαρεί, όχι μόνο τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη.

«Ένας συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης στους κρίκους. Εξάστερος πλέον σε ευρωπαϊκούς τίτλους, η διάρκειά του στην κορυφή είναι & το αθλητικό του μεγαλείο. Μπράβο Λευτέρη, σ’ ευχαριστούμε & μπράβο Δημήτρη Ράφτη!», έγραψε στο twitter ο γ.γ.Α.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το νέο χρυσό μετάλλιο και την ανάδειξή του για 6η φορά ως Πρωταθλητή Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μόναχο!», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Και πάλι χρυσός ο ‘Αρχοντας των Κρίκων!», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. «Με το 6ο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο ο Ολυμπιονίκης μας Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία. Συγχαρητήρια Λευτέρη Πετρούνια. Μας έκανες ξανά υπερήφανους».

Τη μέχρι σήμερα θριαμβευτική πορεία του Λευτέρη Πετρούνια υπενθυμίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Mόναχο 2022. Ο “άρχοντας των κρίκων” παρέμεινε αήττητος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγχαρητήρια Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο», απευθύνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Και θυμίζει πως είναι «η έκτη φορά που “ο άρχοντας των κρίκων”, όπως χαρακτηρίζεται, κατακτά την κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα έχοντας περάσει δύο κρίσιμα χειρουργεία».

Συγχαρητήρια στον για 6η φορά πρωταθλητή της Ευρώπης, τον “άρχοντα των κρίκων” Λευτέρη Πετρούνια! Μας κάνει για άλλη μία φορά πολύ χαρούμενους και περήφανους!, έγραψε το ΜέΡΑ25 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σε δήλωσή του για τη νέα επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισημαίνει:

«Το έπος του Έλληνα υπεραθλητή Λευτέρη Πετρούνια, δεν είναι μόνον το ασύλληπτο επίτευγμα του 6ου χρυσού μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο. Είναι κυρίως η δύναμη και η πίστη που τον έκαναν να επανέλθει στην κορυφή, έπειτα από την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του. Αντί να αποθαρρυνθεί και να εγκαταλείψει, σηκώθηκε, πάλεψε, θριάμβευσε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι η ενσάρκωση της ελληνικής ψυχής», καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό