24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις: Στα σκαριά νέες απαγορεύσεις για τον περιορισμό του κορονοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις: Αποφασισμένη για αυστηρότερα μέτρα στον περιορισμό της κυκλοφορίας φέρεται η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τη διασπορά της πανδημίας στον ελληνικό πληθυσμό.

Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις: Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο οι εικόνες από την Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη με τους εκατοντάδες πολίτες να βολτάρουν ανυποψίαστοι, καθώς και οι μεγάλες ουρές έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία, κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους, που είναι η πλέον ευάλωτη ομάδα που καταβάλλει ο Co 19.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές από επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας την ανάγκη να μη χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που αποτελούν τη μόνη σωτήρια επιλογή αντιμετώπισης της πανδημίας καθώς ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι φαρμακευτικές λύσεις και το εμβόλιο για την καταπολέμηση της νόσου.

Κορονοϊός τράπεζες: Ουρές εν μέσω πανδημίας [ & pic]

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή η κυβέρνηση μελετά το να θέσει χρονικό περιορισμό, σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών που ζητούν άδεια μετακίνησης από το 13033. Το σχέδιο θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033. Η συγκεκριμένη σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να καταργηθεί η έγγραφη βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού. Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα είπε», ενώ επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Βέβαιο εξάλλου θεωρείται για το διάστημα των γιορτών πως θα υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αποτελεί ένα σημείο όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό