18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χριστούγεννα σε κελί για τους δυο λιμενικούς και τους 8 του κυκλώματος κοκαΐνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο λιμενικοί καθώς και άλλοι οκτώ που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από λίγο, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση κυκλώματος ναρκωτικών με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών του κεντρικού λιμεναρχείου καθώς και έγκλειστων στις φυλακές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν άλλα τρία άτομα, που βρίσκονται ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα, τα οποία φέρονται να έχουν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα με την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται πληροφορίες από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας, ο κατώτερος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου ο ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού με το βαθμό του πλωτάρχη φέρεται να παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό