20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χριστούγεννα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποχωρεί όπως όλα δείχνουν η αστάθεια του καιρού, καθώς οι βροχές λιγοστεύουν και η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο. Έτσι θα κυλήσει και αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια .

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θα φτάνουν πρόσκαιρα τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα νότια κυρίως από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και τοπικά 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό