21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Χριστουγεννιάτικο χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότερες  από 4.500 πτήσεις έχουν αναβληθεί Χριστουγεννιάτικα σε όλον τον κόσμο, καθώς η Όμικρον έχει πλήξει το ιπτάμενο προσωπικό πολλών αεροπορικών εταιρειών.

Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων να μένουν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια ή να ματαιώνουν τα ταξίδια τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αεροπορικών εταιρειών έχουν γεμίσει με επικρίσεις από απογοητευμένους επιβάτες που ζητούν βοήθεια μετά από μια σειρά ακυρώσεων την παραμονή των Χριστουγέννων λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Όμικρον.

«@Delta αλήθεια;! Ακυρώνετε την πτήση μου την παραμονή των Χριστουγέννων στις 12:30 π.μ.; Σηκώθηκα στις 2 το πρωί για να πάω στο αεροδρόμιο με το μωρό και τον σύζυγό μου και δεν γνώριζα την ακύρωση μέχρι να φτάσω στο αεροδρόμιο για να ελέγξω τις αποσκευές μου», έγραψε μια επιβάτης στην αεροπορική εταιρεία.

Ένα κύμα ακυρώσεων πτήσεων σημειώθηκε την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο Περίπου το ένα τέταρτο από αυτές ήταν στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε όλο τον κόσμο, μαζί με άλλες 402 που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, και την Air China, 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta, 150.

Η εταιρεία United ανακοινωσε οτι  «η αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον  αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα  μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας. Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και να ειδοποιήσουμε τους επηρεαζόμενους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο».

Η  Delta ανέφερε επίσης ότι «εξάντλησε όλες τις επιλογές  – συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολογίων και της αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων – πριν ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις, την Παρασκευή».

Οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας για το εμβολιασμένο προσωπικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, ζήτησε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να μειώσει την περίοδο αυτοαπομόνωσης για τα εμβολιασμένα άτομα από 10 σε πέντε ημέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό