14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χρησμός Βέμπερ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα σενάρια για ευρωπαϊκό αξίωμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο προεκλογικό της πρόγραμμα, επαναβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Αθήνα με τίτλο: «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη». 

O πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας. «Η Ελλάδα συνδυάζει ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλε κάποιος αλλά ήταν μέρος του προγράμματός μας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης με την επισήμανση πως «τα χρήματα δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες και μεγάλες εταιρείας αλλά έχουν οφέλη για όλη την κοινωνία».   

Χρησμός Βέμπερ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

H συζήτηση στο πλαίσιο του ΕΛΚ και η επίσκεψη του Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα γίνεται στον απόηχο του καταδικαστικού ψηφίσματος για την Ελλάδα από το ευρωκοινοβούλιο  – ψήφισμα για το κράτος δικαίου, το οποίο προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις της κυβέρνησης αλλά και τις αιχμηρές ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε στο θέμα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους: 

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του κράτους δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα» είπε ο κ. Βέμπερ. 

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ / Eurokinissi

Αίσθηση προκαλεί πάντως ο χρησμός του Μάνφρεντ Βέμπερ απαντώντας στην ερώτηση που δέχθηκε για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά…» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.   

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τα σενάρια ότι εξετάζει την πιθανότητα να μετακινηθεί σε κάποια από τις θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. 

«Δεν σκοπεύω να πάω πουθενά, απαντώ σε όσους νομίζουν ότι θα με ξεφορτωθούν στέλνοντας με σε μία ευρωπαϊκή θέση» είχε πει ο κ. Μητσοτάκης. 

Δείτε την απάντηση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό