16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση σχεδόν 3%- Η χειρότερη συνεδρίαση από τον περασμένο Ιούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χειρότερη συνεδρίαση από τον περασμένο Ιούλιο και έπειτα ήταν αυτή της Δευτέρας για το Χρηματιστήριο Αθηνών,  το οποίο δέχθηκε ένα ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων, επ’ ευκαιρία των πολιτικών εξελίξεων που «γεννούν» τα τραγικά γεγονότα στα Τέμπη. Μάλιστα, οι μετοχές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα ισχυρά κέρδη του 2023.

Οι πωλητές «στοχοποίησαν» κυρίως τις τράπεζες, καθώς Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Eurobank απώλεσαν έως και 7%. Στα υπόλοιπα blue chips, η Mytilineos έπεσε στα 24 ευρώ, ενώ στα 7,5 ευρώ κατρακύλησε η ΔΕΗ. Μεγάλες πιέσεις ασκήθηκαν, επίσης, στις Autohellas, Aegean, Sarantis, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, ΕΛΠΕ, Lamda. Στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση δε, ΕΧΑΕ, Fourlis, ΑΒΑΞ, Intrakat και Inracom διολίσθησαν κατά τουλάχιστον 3%, με την Attica Bank να κλείνει σε limit down (-10%).

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική κάμψη κατά 2,92% και διαμορφώθηκε στις 1.082,10 μονάδες, χάνοντας τουλάχιστον 32,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1.114,68 μονάδες) και πραγματοποιώντας τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Ιούλιο του 2022. Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε 33 μονάδες (από 1.075,32 έως 1.108,89 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 153,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό