20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χρεώσεις στις αναζητήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης βάζει η Google

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχέδιο για να χρεώνει τις λειτουργίες αναζήτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται ότι σχεδιάζει η Google λόγω των τεράστιων δαπανών που απαιτούνται για την παροχή της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα που παρουσίασε ο Guardian, η Google σκέφτεται να δημιουργήσει μια υπηρεσία συνδρομητικού μοντέλου προκειμένου να καλύψει το υψηλό κόστος που απαιτείται για να μπορεί να παρέχει το εν λόγω υλικό.

Οι προτάσεις της Google, τις οποίες αποκάλυψαν για πρώτη φορά οι Financial Times, θα συνεπάγονται ότι η εταιρεία θα προσφέρει αποκλειστικά τη νέα λειτουργία αναζήτησης στους χρήστες των premium συνδρομητικών υπηρεσιών της, στις οποίες οι πελάτες πρέπει ήδη να εγγραφούν αν θέλουν να χρησιμοποιούν τους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης σε άλλα εργαλεία της Google, όπως το Gmail και η σουίτα γραφείου της.

Με την εν λόγω εμπειρία αναζήτησης, που δοκιμάζεται σε beta για επιλεγμένους χρήστες, η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη της Google χρησιμοποιείται για να απαντά απευθείας σε ερωτήματα με μία μόνο απάντηση, σε παρόμοιο στυλ με την προσέγγιση μέσω συνομιλίας του ChatGPT και των ανταγωνιστών του.

«Η αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο ακριβή στον υπολογισμό από τις παραδοσιακές διαδικασίες αναζήτησης της Google. Έτσι, χρεώνοντας την αναζήτηση AI η Google θα επιδιώξει να ανακτήσει τουλάχιστον αυτό το κόστος», δήλωσε η Χέδερ Ντάου, επικεφαλής επιστήμονας δεδομένων στη συμβουλευτική εταιρεία ψηφιακού μετασχηματισμού UST.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό