21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και αυτοκριτική κύριε Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αλλάξτε κατεύθυνση κύριε Μητσοτάκη. Δείχνετε πολύ ανήσυχος και ανασφαλής. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», τόνισε στη δευτερολογία της στη βουλή στη συζήτηση για την πανδημία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Εμείς, πρόσθεσε η κα Γεννηματά, «δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα. Αλλά εσείς μοιάζετε κάθε ημέρα και περισσότερο με τον κ. Τσίπρα, διαμορφώνοντας, ένα ‘γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ’».

Τόνισε ότι η συνεννόηση είναι απαραίτητη, ωστόσο, όπως είπε, χρειάζεται αυτοκριτική, η οποία δεν γίνεται από την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ή δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης  ή δεν θέλει να καταλάβει.  

«Εσείς, δεν έχετε κάνει κανένα λάθος, λέτε ότι όλα τα έχετε κάνει σωστά. Και για αυτό ανησυχώ περισσότερο. Αλλάξτε κατεύθυνση κε Μητσοτάκη», ανέφερε.. «Ανησυχώ για την παταγώδη αποτυχία, αλλά πολύ περισσότερο ανησυχώ για το ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει πάντα τις ευθύνες στους άλλους», δήλωσε η κα Γεννηματά. 

Αναφερόμενη στο ΕΣΥ, υπογράμμισε ότι η αύξηση των κλινών, αποδείχτηκε ανεπαρκής, ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ώρα που υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ που δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Επεσήμανε ακόμη, ότι έγινε μείωση προσωπικού κατά τουλάχιστον 2.300 άτομα. Όπως είπε, η ίδια έχει συνομιλήσει με εργαζόμενους σε νοσοκομεία και έχει ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση. Η εικόνα, σύμφωνα με τη κα Γεννηματά είναι ότι οι περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο απροχώρητο. 

Στην Θεσσαλονίκη, είπε, ετοιμάζονται να ξαναζήσουν το δράμα του φθινοπώρου, με το 90% των κλινών ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες. Στην Κοζάνη, το νοσοκομείο έχει φτάσει στα όριά του ενώ επί 3 ημέρες δεν υπήρχε καν αναισθησιολόγος για οποιαδήποτε διασωλήνωση κρινόταν απαραίτητη. 

Ακόμη, συμπλήρωσε, στα Ιωάννινα, 7 ιατροί καλούνται να κάνουν 77 εφημερίες τον μήνα, ιατροί οι οποίοι μένουν απλήρωτοι σε εφημερίες από τον Ιούλιο του 2020, ενώ στην Αχαΐα δεν υπάρχουν άλλες εφεδρείες, με τα κρούσματα παραμένουν υψηλά σταθερά. 

«Το πρόβλημα δεν είναι μια φωτογραφία, είναι οι τραγικές στιγμές και οι τραγικές καταστάσεις που ζουν οι Έλληνες πολίτες μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Κατανοήστε το αυτό γιατί φαίνεται ότι είστε μακριά από την πραγματικότητα», δήλωσε η κα Γεννηματά. 

 

Η κα Γεννηματά, ανέφερε  ότι ο πρωθυπουργός παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αλλαγής πλεύσης απο την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «Το τελευταίο μίλι που είπατε είναι μεγάλη ανηφόρα και χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση και πειθώ».

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν δημιουργούν προοπτική για την οικονομία. 

Η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην προτροπή του κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τι υπονόησε με την αναφορά στην ομιλία της περί Μαξίμου ΑΕ, υπογράμμισε πώς «καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν λαμβάνεται χωρίς την υπογραφή του Επιτελικού Κράτους του Μαξίμου», αναφέροντας την απευθείας ανάθεση για την πλατφόρμα εμβολίων και άλλες απευθείας αναθέσεις, όπως και δραστηριότητες στο Μεταναστευτικό πρόγραμμα. 

Αναφερόμενη στα εμβόλια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, απάντησε στον Αλ. Τσίπρα για τη δήλωσή του να κινηθεί η Ελλάδα μόνη της για την αγορά εμβολίων, λέγοντας ότι «Είναι απαράδεκτο, κ. Τσίπρα, να ζητάτε το σπάσιμο της ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τα εμβόλια. Πέραν της ιδεολογικής διαφωνίας επί της αρχής έχετε καταλάβει τι θα γινόταν; Θα αγοράζαμε τελευταίοι κι αν βρίσκαμε εμβόλια». 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτήσή της, η κα Γεννηματά, διαβαιώσε ότι το ΚΙΝΑΛ, θα συνεχίσει τα ασκεί την πολιτική που υποστηρίζει, η οποία, όπως ανέφερε, είναι πάντα προς όφελος του ελληνικού λαού. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό