22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χρέος στις 21 Μαΐου να τελειώνουμε με το ψηφιακό παρακράτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου μίλησε σήμερα, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε αν τελικά έχει ευθύνες ο πρ. υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ενώ εμφατικά ρώτησε: «Ποιος είναι αυτός που συγκάλυψε ένα ακόμη σκάνδαλο με αποτέλεσμα 1,5 χρόνο μετά να ζήσει η Ελλάδα αυτή την τραγωδία;».

Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας σεβασμός ακόμη και σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Διότι η προτεραιότητα είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους».

«Ο πανικός τους φαίνεται και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Έχουν οργανώσει ένα ψηφιακό παρακράτος, που όταν πηγαίνει κάποιος και καταγγέλλει ότι τον παρακολουθούσαν παράνομα, αυτό τον εμφανίζει ως πράκτορα ξένων δυνάμεων», πρόσθεσε σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «όταν μια γυναίκα έχει το θάρρος τρία χρόνια πριν τις εθνικές εκλογές να καταγγέλλει απαράδεκτες ενέργειες, κακουργηματικές πράξεις, το ψηφιακό παρακράτος προσπαθεί να την οδηγήσει σε δύσκολη θέση».

Σημείωσε το γεγονός πως «ενώ 2,5 χρόνια γίνονται έρευνες από τις βελγικές αρχές και πουθενά δεν έχει μαθευτεί το όνομά της ή μία της φωτογραφία, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε φέιγ βολάν σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο. Αυτά συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας. Πού είναι οι θεσμοί; Πού είναι η δικαιοσύνη; Εδώ λοιπόν είναι το χρέος της δημοκρατικής παράταξης. Γι’ αυτό είμαστε και θα είμαστε ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης στην πατρίδα μας».

«Έχουμε χρέος στις 21 Μαΐου να τελειώνουμε με το ψηφιακό παρακράτος, που δημιουργεί τοξικές συγκρούσεις, απαξιώνει ανθρώπους, ευτελίζει τους θεσμούς με μόνο στόχο την καρέκλα και την εξουσία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα από το νησί της Μυτιλήνης έθεσε το ζήτημα του προσφυγικού και «τόλμησε να δώσει ο αρμόδιος υπουργός μια έωλη απάντηση, να ενημερωθώ», τόνισε και πρόσθεσε «θέλω να τον ενημερώσω ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο φόρουμ που προσπαθεί να αναθεωρήσει το Δουβλίνο πολύ πριν τον κ. Μητσοτάκη». «Προφανέστατα η θάλασσα έχει σύνορα για εμάς», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια όπου κατέκρινε δηκτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. «Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν φταίει ο κ. Τσίπρας που παρέδωσε το 2015 τα κόκκινα δάνεια στα funds του εξωτερικού, διότι τον πίεζαν οι δανειστές. Συγγνώμη, ήταν πιο ισχυρές οι πιέσεις το 2015 και όχι το 2010 με 15,5% εξωτερικό έλλειμμα, που μας παρέδωσε ο κ. Καραμανλής; Μήπως τελικά ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της δήθεν σεισάχθειας, οδήγησε τη χώρα μας σε ένα βατερλώ διαπραγματεύσεων, που σήμερα το πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά; Και το χειρότερο από όλα, είναι και αμετανόητος. Και αξιοποίησε τα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιούργησε ο Καραμανλής και παίρνει τα στελέχη του κ. Καραμανλή και τα εμφανίζει ως λυτρωτές της επόμενης ημέρας. Ε, όχι. Αν αυτό είναι Αριστερά, τότε έχουμε ένα μεγαλύτερο χρέος να ενισχύσουμε τη δημοκρατική παράταξη για να έχει μια πραγματική Κεντροαριστερά ο τόπος και όχι την Αριστερά-σύμμαχο του κ. Καραμανλή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό