18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χορηγός της Μάντσεστερ Σίτι για μια επταετία εταιρεία-«φάντασμα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ιστότοπος Off The Pitch αφιέρωσε ένα εκτενές άρθρο σε μια συνεργασία της Μάντσεστερ Σίτι με μια εταιρεία που προφανώς δεν έχει συμβασιούχο προσωπικό, δεν εμπορεύεται κανένα είδος προϊόντος και της οποίας τα κεντρικά γραφεία είναι ανύπαρκτα. Πρόκειται για την Wega, την εταιρεία με την οποία οι «Πολίτες» έχουν συνάψει συνεργασία από το 2015.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη περίπτωση χορηγού «φάντασμα» για τον σύλλογο μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε -και στη συνέχεια ανεστάλη- με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων 3Key Technologies.

Η Wega υπέγραψε για πρώτη φορά ως «Επίσημος συνεργάτης πληρωμών με ασφαλή κάρτα χωρίς επαφή» με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2015 κι επέκτεινε τη συμφωνία τέσσερα χρόνια αργότερα. Έχει συμμετάσχει σε εκστρατείες μάρκετινγκ με τη Σίτι στο παρελθόν, αλλά προς το παρόν δεν προσφέρει κανέναν τύπο προϊόντος.

Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε επίσης στο Κατάρ, όπου ξεκίνησε το «eSports World Cup»,” που αναμένεται να διεξαχθεί παράλληλα με τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέτος, με υποτιθέμενο χρηματικό έπαθλο 15 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και οι λεπτομέρειες του τουρνουά δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ και οι υπεύθυνοι του Μουντιάλ δεν το γνωρίζουν καν.

Ο πρόεδρος της Wega, Πατρίκ Μουνιέ, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου του 2019 ότι η Wega ήταν «μια εταιρεία Fintech που προσφέρει μια καινοτόμο ψηφιακή χρηματοοικονομική πλατφόρμα».

Ωστόσο, η έρευνα για τις υπηρεσίες της εταιρείας αποκαλύπτει ότι τα προσφερόμενα προϊόντα είναι μόνο δύο προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες με άδεια από την Mastercard και διατίθενται στο εμπόριο σε οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι και της Νιου Γιορκ Σίτι – άλλης ομάδας του City Football Group – αν και προς το παρόν καμία δεν είναι διαθέσιμη.

Το Off The Pitch έθεσε στη Σίτι μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την επταετή συνεργασία με την Wega και τα οφέλη της, αλλά ο σύλλογος επέλεξε να μην απαντήσει. Η διεύθυνση της εταιρείας οδηγεί στην Ελβετία, αν και στη συνέχεια παρέχεται ένας αριθμός τηλεφώνου του Μάντσεστερ, ο οποίος είναι ανενεργός.

Η Wega είναι επίσης εισηγμένη ως θυγατρική της Truxtun Capital. Η Truxtun είχε δηλώσει σε ανακοίνωση το 2019 ότι είναι «παγκόσμια συνεργάτης της Μάντσεστερ Σίτι», αν και η Σίτι δεν την αναφέρει στη μητρική εταιρεία και στη λίστα των χορηγών της. Επίσης, η ιστοσελίδα της Truxtun είναι εκτός λειτουργίας για συντήρηση.

Νεφελώδες είναι και το ερώτημα του προσωπικού της εταιρείας. Οι αναζητήσεις στο LinkedIn και σε άλλους ιστότοπους που σχετίζονται με επιχειρήσεις δεν απέφεραν αποτελέσματα. Ο ίδιος ο Πατρίκ Μουνιέ, που υποδεικνύεται ως πρόεδρος της Wega στην ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι, ορίζει τον εαυτό του ως διαχειριστή της Truxtun Capital στο LinkedIn.

Υπάρχουν επίσης τέσσερις άλλοι υπάλληλοι του Truxtun στο LinkedIn, πολλοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν διαφορετικές θέσεις εργασίας και κανένας από αυτούς δεν αναφέρει τη Wega στο βιογραφικό του.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το θέμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου eSports, με υποτιθέμενο έπαθλο 15 εκατομμυρίων δολαρίων, και στο οποίο η Wega θα έπρεπε να είχε δώσει ζωή χάρη σε μια μακροχρόνια συνεργασία με το Qatari Aspire Zone Foundation. Η ίδια η Truxtun LLC εγγράφηκε στο Κατάρ στις 5 Δεκεμβρίου 2019, με διεύθυνση που ταιριάζει με αυτή της Aspire.

Σε αυτό το κουβάρι εταιριών και αμφιβολιών για τη Wega, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το πώς η φαινομενικά μέτρια δραστηριότητα που διεξάγει αυτή η εταιρεία συνδέεται με έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Σίτι, που έχει σημειώσει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα, ξεπερνώντας ακόμη και την αντίπαλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τζίρο.

Πραγματικά, ο σύλλογος κατέγραψε εμπορικά έσοδα 271 εκατομμυρίων λιρών την περίοδο 2020-21, αυξημένα κατά 25 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2019/20.

Ωστόσο, τα έσοδα του συλλόγου εκτός γηπέδου -άρα πέρα ​​από τα αθλητικά αποτελέσματα- αποτελούν εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης, με ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που σχετίζονται με το Άμπου Ντάμπι.

Υπενθυμίζεται ότι η Abu Dhabi United Group for Development and Investment (ADUG) κατέχει το 78% της εταιρείας που ελέγχει τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο, το City Football Group.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό