16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χιου Έντουαρντς: Ο παρουσιαστής «βιτρίνα» του BBC που ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο παρουσιαστής Χιου Γκραντ, ένα απο τα βασικά πρόσωπα του δικτύου BBC εδώ και χρόνια είναι ο άνθρωπος που κατονομάστηκε στο «ροζ» σκάνδαλο που συγκλονίζει το δίκτυο. Ένας απο τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ, έχει πει πώς αντιμετώπιζε κατάθλιψη για περισσότερες από δύο δεκαετίες

8
SHARES

Από την παρουσίαση των νυχτερινών ειδήσεων μέχρι την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Χου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής στον οποίο στρέφεται το έθνος όταν ξεσπάνε κρίσεις.

Τώρα, όμως, το έθνος βιώνει μία κρίση με αφορμή τον ίδιο, αφού κατονομάστηκε από τη σύζυγό του ως ο άνθρωπος στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που συγκλονίζει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βρετανίας. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τον παρουσιαστή του BBC που φέρεται να ξόδεψε 35.000 λίρες για γυμνές φωτογραφίες ενός νεαρού ατόμου, οι οποίες πρωτοεμφανίστηκαν την Παρασκευή, είχαν οδηγήσει σε φρενίτιδα εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύζυγός του, Βίκυ Φλιντ, είπε ότι ο Έντουαρντς «υπέφερε από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» – έναν αγώνα για τον οποίο ο ίδιος έχει μιλήσει συχνά για πάνω από 20 χρόνια. Είπε ότι αποκάλυψε την ταυτότητά του «πρωτίστως από το ενδιαφέρον της για την ψυχική του ευημερία και για την προστασία των παιδιών μας». «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει πολύ τα πράγματα, υπέστη ένα άλλο σοβαρό επεισόδιο και τώρα δέχεται νοσοκομειακή περίθαλψη, όπου θα παραμείνει για το άμεσο μέλλον» πρόσθεσε.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα του στον ραδιοφωνικό σταθμό Swansea Sound, ο Έντουαρντς γνώρισε ραγδαία άνοδο, μπαίνοντας στο BBC το 1984 ως εκπαιδευόμενος. Έγινε κοινοβουλευτικός συντάκτης μέσα σε δύο χρόνια και έκανε ρεπορτάζ στο Westminster για πάνω από μια δεκαετία.

Μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς και σεβάσμιους παρουσιαστές του BBC, συμμετέχοντας στα κορυφαία ειδησεογραφικά προγράμματα του καναλιού, συμπεριλαμβανομένου του Six O’Clock News από το 1999 έως το 2003 που επί των ημερών του έγινε το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο– και στη συνέχεια στις «Ειδήσεις στις Δέκα».

Θεωρούμενος από τα στελέχη του BBC ως ένα ασφαλές ζευγάρι χεριών ικανό να αποκρυπτογραφήσει την εθνική διάθεση, τα πιο πρόσφατα χρόνια ηγήθηκε της κάλυψης των βασιλικών μελών του BBC, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας, της στέψης του βασιλιά Κάρολου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλα, τους γάμους του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι και τα διαμαντένια και πλατινένια ιωβηλαία το 2012 και το 2022.

Ο 61χρονος γεννήθηκε στο Bridgend από έναν καθηγητή Ουαλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μία δασκάλα, αν και η οικογένειά του μετακόμισε στο Llangennech όταν ήταν τεσσάρων ετών. Έφυγε από το σπίτι για να σπουδάσει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ πριν ξεκινήσει την καριέρα του στη ραδιοφωνία.

Είναι γνωστός για την έντονη ουαλική προφορά του, η οποία, όπως είπε, «δεν βοήθησε πολύ» στην προηγούμενη φάση της καριέρας του, καθώς ήταν σχετικά ασυνήθιστο στο BBC. Εκτιμάται ιδιαίτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό εδώ και χρόνια και ήταν ένας από τους μοναδικούς σταρ πέρυσι που έλαβε αύξηση μισθού. Οι ετήσιοι λογαριασμοί της εταιρείας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη αποκάλυψαν ότι η αμοιβή του αυξήθηκε κατά 25.000 λίρες σε 435.000 λίρες, καθιστώντας τον τον πιο ακριβοπληρωμένο δημοσιογράφο του BBC.

Τον Δεκέμβριο του 2021 αποκάλυψε ότι υπέφερε από κρίσεις κατάθλιψης. Σε ένα ντοκιμαντέρ για την καριέρα του είπε: «Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι αν έχεις αυτοπεποίθηση, τότε δεν αμφιβάλλεις ποτέ για τον εαυτό σου. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια». Όπως είχε πει στο Men’s Health UK είχε βιώσει κρίσεις κατάθλιψης που « χτυπούσαν σαν ένα δυνατό κύμα» και μετά «έφευγαν».

Μερικές φορές, είπε ο Έντουαρντς, κυριευόταν από τη διαταραχή της διάθεσής του: «Τα πράγματα που συνήθως απολαμβάνεις, τα φοβάσαι. Έρχεσαι στη δουλειά και προφανώς κάνεις μια επαγγελματική δουλειά, αλλά απλά τα καταφέρνεις. Και, φυσικά, αν είναι πολύ άσημα τα πράγματα–όπως συνέβη μερικές φορές κατά τη διάρκεια των 20 ετών– δεν μπορείς να δουλέψεις. Στη χειρότερη φάση που πέρασα, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι».

Παρά τα προβλήματα, ο Έντουαρντς ήταν πάντα ο αγαπημένος παρουσιαστής σε μεγάλες κρατικές εκδηλώσεις, από το Φεστιβάλ Μνήμης, μέχρι το άνοιγμα του κοινοβουλίου. Το 2019, ανέλαβε από τον Da Dimbleby ως κύριος παρουσιαστής της εκλογικής κάλυψης του BBC.

Έχει παρουσιάσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για το BBC, συχνά για την πολιτική και τον πολιτισμό της Ουαλίας. Το 2012, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία του James Bond Skyfall, ενσαρκώνοντας τον εαυτό του να αναφέρει μια φανταστική επίθεση στην MI6.

Είναι παντρεμένος με την τηλεοπτική παραγωγό Βίκυ Φλιντ. Το ζευγάρι, που έχει πέντε παιδιά, ζει στο Dulwich, στο νότιο Λονδίνο. Η Φλιντ εργαζόταν στο BBC και ήταν μακροχρόνια συνεργάτης της πολιτικής εκπομπής This Week του BBC. Άφησε τον ρόλο της το 2016 και μετακόμισε στην αντίπαλη εκπομπή Peston στο ITV.

Η Φλιντ έκανε τη δήλωσή της μετά από αυτό που είπε ότι ήταν «πέντε εξαιρετικά δύσκολες μέρες για την οικογένειά μας».Στο ντοκιμαντέρ του 2021, ο Έντουαρντς άφησε να εννοηθεί ότι πάλευε με τον φόρτο εργασίας του. Είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να διατηρήσω αυτά τα πρότυπα εργασίας για πολύ καιρό ακόμα, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι καθόλου σοφό πράγμα».

: Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό