18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χημικά, μολότοφ, τραυματισμοί και άγριο ξύλο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν αναφορές για οκτώ τραυματίες διαδηλωτές και έναν αστυνομικό στα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές, τα οκτώ άτομα που τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» και η κατάστασή τους δεν εκπνέει ανησυχία. Έχουν χτυπήματα στο κεφάλι και αναπνευστικά προβλήματα αλλά κανείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αργά το απόγευμα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ οκτώ τραυματίες και ένας επιπλέον με δικό του μέσο στα επείγοντα του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Οι ηλικίες των τραυματιών είναι

Δύο άτομα 19 ετώνΔύο άτομα 22 ετώνΈνα άτομο 20 ετώνΈνα άτομο 21 ετώνΔύο άτομα 23 ετώνΈνα άτομο 57 ετών.

Υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο και εξετάσεις από νευροχειρουργούς αλλά και από οφθαλμίατρο. Η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή.

Ειδικότερα, μεγάλη ένταση επικράτησε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, όπου κατέληξε η κεφαλή της πορείας των φοιτητών και άλλων συλλογικοτήτων ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν σε ρίψεις μολότοφ με δακρυγόνα και κρότου λάμψης ενώ άνδρες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με διαδηλωτές. Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

Ένας από τους διαδηλωτές έχει τραυματιστεί στο κεφάλι όπως φαίνεται και στις εικόνες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν γίνει και προσαγωγές από την Αστυνομία. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει και αστυνομικός ανάμεσα στους τραυματίες (σ.σ. είναι ελαφρά χτυπημένος).

Κλειστός εδώ και λίγη ώρα ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Τα πρώτα επεισόδια έγιναν νωρίτερα, με μολότοφ να πέφτουν προς τη μεριά των αστυνομικών και να ξεκινάει η ένταση. Τα πνεύματα ηρέμησαν αλλά λίγο πριν τις 16:00 ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Intime/Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό