22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χειροπέδες σε 39χρονο που πωλούσε σε κατάστημα… κλεμμένα κινητά

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλεμμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ύστερα από στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν για περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος έφτασαν στην εξιχνίαση της εν λόγω υπόθεσης. Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 39χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 39χρονου, εντοπίστηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τους νόμιμους κατόχους τους σε προγενέστερο χρόνο. Μάλιστα, οι περιγραφές των κατόχων των κινητών μετά τις κλοπές βοήθησε αρκετά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί είχαν ενημέρωση για την παράνομη δράση του Πακιστανού και έτσι οδηγήθηκαν στα ίχνη του.  

Αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 39χρονου η οποία έχει ήδη υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με σκοπό την εκδίκασή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 394 του Ποινικού Κώδικα, κάθε αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος αποτελεί μια πράξη του ατόμου που αποκρύπτει, αγοράζει, λαμβάνει ως ενέχυρο ή με άλλον τρόπο δέχεται να έχει στην κατοχή του αντικείμενο που προήλθε από εγκληματική ενέργεια όπως η ληστεία. Σύμφωνα με τια διατάξεις του νόμου, η πράξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό