20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Χειροπέδες σε μέλος κυκλώματος «γιατρών» που εξαπατούν με δήθεν τροχαία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα χέρια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών έπεσε ένας αλλοδαπός, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω αλλοδαπός εμπλέκεται σε κύκλωμα, στο οποίο συνεργοί του, προσποιούμενοι τους γιατρούς, τηλεφωνούν σε πολίτες και ισχυρίζονται ότι συγγενείς τους τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να χειρουργηθούν.

Όπως διαπιστώθηκε, με τη μέθοδο αυτή, εξαπάτησαν προχθές, Παρασκευή, το μεσημέρι στις Σέρρες μία γυναίκα, από την οποία απέσπασαν 10.000 ευρώ.

Το χρήματα παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες, Σάββατο, τα ξημερώματα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, τη στιγμή που προσπάθησε να εξέλθει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.950 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα, κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι στις 17 Ιουνίου εξαπάτησαν στις Σέρρες ακόμη μία γυναίκα, από την οποία ζήτησαν χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ και κατάφεραν να της αποσπάσουν 9.000 ευρώ.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξαν άλλες τέσσερις απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών στις Σέρρες, χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό