16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χειροπέδες σε δυο αδέρφια ύποπτοι για υποκίνηση τζιχάντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο αδέρφια από τη Βραζιλία στην νότια πόλη Εστερόνα για φερόμενες διασυνδέσεις με την οργάνωση ‘Ισλαμικό Κράτος’, ανακοίνωσε η ισπανική πολιτοφυλακή. Η αστυνομία ανέφερε ότι τα αδέρφια είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και διέδιδαν την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους μέσω του διαδικτύου.

Η ισπανική Πολιτοφυλακή στη χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι έχει ταυτοποιήσει «σημαντικές διεθνείς διασυνδέσεις» μεταξύ των αδερφών και ατόμων που έχουν συλληφθεί ή βρίσκονται υπό έρευνα σε ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με αυτό που χαρακτηρίζεται ως «τζιχαντιστική απειλή». Η ισπανική αστυνομία είχε τη συνδρομή του αμερικανικού FBI και της βραζιλιανής αστυνομίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

Τα αδέρφια, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, εμφανίσθηκαν πριν δικασθούν και κρατούνται στην φυλακή ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Η ισπανική αστυνομία, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες στη Μαδρίτη από ισλαμιστές το 2004, στις οποίες σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι, έχει συλλάβει περισσότερους από 1.000 φερόμενους ως τζιχαντιστές, 56 εκ των οποίων το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό