18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χειμωνιάτικη Κυριακή στα Χανιά με ανοικτά καταστήματα λόγω εκπτώσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Με βοριάδες, παροδικές βροχές και μέγιστη θερμοκρασία στους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου θα εξελιχθεί η σημερινή Κυριακή στα Χανιά. Στο μεταξύ, ανοιχτά προαιρετικά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων.

Οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Στο προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, προτείνεται η λειτουργία τους από τις 11.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε μια οικονομική ανάσα από την καταναλωτική κίνηση της εκπτωτικής περιόδου και πάντα προτρέπει τους καταναλωτές να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον πραγματοποιούνται εκπτώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

zarpanews.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό