21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χειμωνιάτικη καταιγίδα φέρνει χιονοθύελλα, ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα επικρατούν στις ΗΠΑ, ενώ σε ορισμένες δυτικές πολιτείες όπως η Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ και η Νότια Ντακότα αναμένουν έως και 60 εκατοστά χιόνι.

Άλλες πολιτείες στο νότο, στο μεταξύ, είναι αντιμέτωπες με πιθανή έξαρση ανεμοστρόβιλων. Η συγκεκριμένη καταιγίδα θα μπορούσε να επηρεάσει εκατομμύρια κατοίκους σχεδόν σε όλες τις πολιτείες στις όμορες ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό σύστημα καταιγίδας», δήλωσε ο Ριτς Ότο, μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Καιρού. «Αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από τη μέση χειμερινή καταιγίδα».

Τα χειρότερα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας και αναμένεται να πλήξουν και την Τρίτη τις περιοχές, φέρνοντας θυελλώδεις ανέμους πάνω από 40 μίλια/ώρα (64χλμ/ώρα), αλλά και έντονες χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες High Plains, μια περιοχή που περιλαμβάνει την ανατολική Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, τη Νότια Ντακότα και τη Νεμπράσκα.

Συναγερμοί για χειμερινή καταιγίδα ισχύουν επίσης για πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι έντονες χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις ισχυρές ριπές ανέμου θα δημιουργήσουν χαμηλή ορατότητα και “ύπουλες” συνθήκες ταξιδιού, δήλωσε ο κ. Ότο. “Οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν ζουν στα βόρεια”, είπε.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομάδας, δήλωσαν οι ειδικοί.

Το σύστημα καταιγίδας άρχισε να πλήττει τις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους στην Καλιφόρνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό