18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Χαρακίρι» ο Ολυμπιακός, έχασε στο “Αθανάσιος Διάκος”

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το 2024, καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Λαμία στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Ο Σλίβκα ήταν εκείνος που πέτυχε το τέρμα που χώρισε τις δυο ομάδες, στο 4ο μόλις λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι», με αυτήν την ήττα, εξακολουθούν να βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προσπεράσει. Η Λαμία, που έφυγε με το τρίποντο, πλησίασε την 6η θέση, καθώς είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το ματς:

Με το δεξί ξεκίνησε η Λαμία το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σλίβκα. Ο Λιθουανός εκτέλεσε τον Πασχαλάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όντας εντελώς αμαρκάριστος. Στο 7′, ο Μασούρας απείλησε για την ισοφάριση, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τη διάθεση τους να γυρίσουν το σκορ, αλλά όλες τους οι προσπάθειες βγήκαν άκαρπες. Η Λαμία προσπαθούσε συνεχώς να διπλασιάσει τα τέρματα της, με τη διπλή της ευκαιρία στο 12ο λεπτό να είναι εκείνη που ξεχώρισε. Ο Έλληνας κίπερ είπε «όχι» στο σουτ του Μαρτίνεθ και σε δεύτερο χρόνο να απομακρύνει με το πόδι εκείνο του Ακούνια.

Οι Πειραιώτες δυσκολευόντουσαν να πατήσουν περιοχή και να δημιουργήσουν ωραίες ευκαιρίες. Στο 26′, ο Φορτούνης συγκρούστηκε με τον Τζανδάρη σε διεκδίκηση της μπάλας και το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά, μέχρι να οι δύο παίκτες να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες. Αμφότερες είχαν τις στιγμές τους μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να είναι εμφανώς σε καλύτερη φόρμα.

Λίγα λεπτά από το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ορτέγκα έκανε την σέντρα και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Νούνιες, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν πέναλτι στο 50′. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί και να «παλεύει» για την ανατροπή, χωρίς να καταφέρει να βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Σιγά σιγά ο ρυθμός έπεσε και καμία ομάδα δεν προσέφερε ωραίο θέαμα και όμορφες φάσεις. Η μοναδική καλή ευκαιρία ήταν της Λαμίας με τον Τσιλούλη στο 77′, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε για μια ακόμη φορά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ, Νούνιες (62′ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90′ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (71′ Τόσιτς), Σλίβκα, Ακούνια (71′ Σίντκλεϊ)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (71′ Ρίτσαρντς), Έσε (81′ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46′ Φραν Ναβάρο)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό