27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

«Χαρά να ανταγωνιζόμαστε μεγάλες ομάδες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βάσια Γιαννακά βραβεύτηκε ως καλύτερη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς στην 42η γιορτή του ΠΣΑΠΠ. Η αμυντικός του ΠΑΟΚ έδωσε το «παρών» και μίλησε τον flash.gr για τον «Δικέφαλο του Βορρά», τη φανέλα του οποίου φοράει για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι ψηφίστηκε δεύτερη MVP, μετά τις εξαιρετικές της εμφανίσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, με έναν αγώνα λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο και ισοβαθμεί. Η Βάσια Γιαννακά τόνισε ότι είναι σίγουρη για μια ακόμη πρωτιά του «Δικεφάλου».

«Σίγουρα, η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται στο γήπεδο και με τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Είμαστε πρώτες, συνοδοιπόρες με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω στο επόμενο παιχνίδι θα φανεί και θα αναγνωριστεί η δουλειά μας».

Το γυναικείο ποδόσφαιρο ολοένα και αναπτύσσεται, με μεγάλες ΠΑΕ να κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους. Έτσι, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, γεγονός σημαντικό για το πρωτάθλημα και την ελληνική πορεία του αθλήματος.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι μεγάλες ΠΑΕ εντάσσονται στο πρωτάθλημα. Μεγάλες ομάδες και μεγάλα ονόματα όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν ενσωματωθεί στο ποδόσφαιρο γυναικών και στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Χαιρόμαστε που ανταγωνιζόμαστε αυτές τις ομάδες και νομίζω θα γίνουν πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια τους επόμενους μήνες».

EUROKINISSI

Η εθνική ομάδα γυναικών έχει μπροστά της δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, κόντρα στη Σερβία και την Πολωνία και ψάχνει οπωσδήποτε την νίκη. Η Γιαννακά εξέφρασε την αισιοδοξία της για την συνέχεια της διοργάνωσης και ζήτησε την στήριξη του κόσμου που έχει ανάγκη η εθνική, ενώ, τόνισε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο αξίζει την προσοχή του κόσμου.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας στηρίζει και προσπαθεί να μας δώσει τα πάντα έτσι ώστε να αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας χειροκροτήσει, να μας δώσει δύναμη και πιστεύω η συνέχεια για την εθνική ομάδα γυναικών θα είναι πολύ μεγάλη και στο τέλος θα πάρει αυτό που της αξίζει».

«Ήταν μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα για μας (η παρουσία του κόσμου στην αναμέτρηση με την Ουκρανία). Το να βρίσκεται τόσος κόσμος στο γήπεδο ήταν φανταστικό. Το συναντάμε μόνο στο εξωτερικό και πλέον μπορώ να πω ότι στα τελευταία παιχνίδια το συναντάμε και στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενες και θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας διότι η γυναίκα ποδοσφαιρίστρια το αξίζει και εννοείται πως η ΕΠΟ όπως και ο ΠΣΑΠΠ κάνει βήματα για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο γυναικών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό