18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χαμός στην αλβανική Βουλή – Βουλευτές άναψαν καπνογόνα και έβαλαν φωτιά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού στην Αλβανία, καθώς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης άναψαν… καπνογόνα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, από νωρίς η συνεδρίαση στη Βουλή ήταν επεισοδιακή καθώς αρκετοί από τους υπάλληλους ασφαλείας έσπευσαν να περικυκλώσουν το κτίριο, προτού φτάσουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, έφτασαν πρώτοι στον χώρο της Ολομέλειας, αλλά φέρεται να μην τους επετράπη η είσοδος εντός του χώρου. Μάλιστα, δύο βουλευτές, ο Γκαζμέντ Μπαρντχί και ο Ραμαντάν Λίκα φέρεται να αντέδρασαν βίαια, χτυπώντας έναν υπάλληλο ασφαλείας.

Αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν μόνον η αρχή καθώς στη συνέχεια, μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος άναψε καπνογόνο με αποτέλεσμα να ανάψει μία μικρή εστία φωτιάς, η οποία οδήγησε και στην αναβολή της συζήτησης.

Μάλιστα, το παράδοξο είναι πως η φωτιά εκδηλώθηκε στο έδρανο του Λουλμίζ Μπάσα, πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος ο οποίος απείχε από τη σημερινή, επεισοδιακή συνεδρίαση. Ωστόσο, παρά την ένταση, η πρόεδρος της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα, διέταξε να γίνει κανονικά η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού εκδιώχθηκε από το κτίριο, χαρακτήρισε την ενέργειά της με τα καπνογόνα ως «σημάδι νίκης», με τον προϋπολογισμό ωστόσο να ψηφίζεται τελικά χωρίς να γίνει συζήτηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό