24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χαμός στα social με την ανακήρυξη της Μελόνι ως «άνδρα της χρονιάς»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιταλική εφημερίδα  Libero έκανε την ανατροπή και ανακήρυξε την πρωθυπουργό της χώρας Τζόρτζια Μελόνι  «άνδρα της χρονιάς», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Η Μιλανέζικη εφημερίδα κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της χρονιάς και αποφάσισε στο πρωτοσέλιδο της να δώσει ένα αρκετά προβοκατόρικο τίτλο αναφερόμενο στο άρθρο αφιέρωμα που έχει γραφτεί για την γυναίκα που κρατάει το τιμόνι της Ιταλίας.

Ο αρθρογράφος, Μάριο Σέκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ θέλησε μέσω του άρθρου του να εκθειάσει τη Μελόνι. Αναφέρεται στο γεγονός ότι η Σιδηρά Κυρία της Ιταλίας κατάφερε να σπάσει τα ταμπού γύρω από το όνομά της όπως επίσης να αποδυναμώσει την αντιοπολίτευση καθιστώντας την αδιαμφησβήτητη ηγέτη.

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι ο «άνδρας της χρονιάς»

Όπως υποστηρίζει το άρθρο «Η Μελόνι κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για τις φασιστικές της απόψεις, ότι υποστηρίζει τον θεσμό της πατριαρχίας, ότι είναι γυναίκα αλλά όχι φεμινίστρια. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα τελικά: η Τζόρτζια είναι ο άνδρας της χρονιάς».

«Είμαι η Τζόρτζια, είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα, είμαι Ιταλίδα και είμαι χριστιανή». Έτσι αποκαλούσε τον εαυτό της η Μελόνι σε ένα από τα διάσημα προπαγανδιστικά της συνθήματα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία. Ωστόσο από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να την αποκαλούν χρησιμοποιώντας το αρσενικό άρθρο του αξιώματός της και πολλοί το έκαναν.

Πάρτυ στα social

Όπως είναι φυσικό, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχολιάσει ποικιλοτρόπως το δημοσίευμα. Όπως και να έχει, ο  στόχος της εφημερίδας επετεύχθη, προκαλώντας σάλο με το πρωτοσέλιδό της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό