31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Χαμόγελα για τη Ferrari στην πίστα της Μόντσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια δύσκολη σεζόν για τη Ferrari, ο Κάρλος Σάινθ έβαλε λίγο βάλσαμο στην καρδιά των οπαδών, που ως συνήθως γέμισαν μαζικά τις εξέδρες της πίστας στη Μόντσα.

Μπροστά σε ένα κοινό απόλυτα αφοσιωμένο στην ομάδα με το αλογάκι ο Ισπανός οδηγός πήρε την pole position, την πρώτη του στη σεζόν και τέταρτη στην καριέρα του, μετά από μια επική μονομαχία.

Ο Σάινθ, που γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του την Παρασκευή, νίκησε τον Μαξ Φερστάπεν με ανάσα: μόνο 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τη Ferrari από τη Red Bull, αλλά ο αγώνας για την pole position δεν αφορούσε μόνο τους Σάιθ και Φερστάπεν.

POLE POSITION AT HOME!It doesn’t get much better than that! #ItalianGP pic.twitter.com/SMbnkL6P5v

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) September 2, 2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε επίσης έντονη παρουσία, ακόμα κι αν ο Μονεγάσκος της Ferrari βρέθηκε 67 χιλιοστά πίσω από τον συμπαίκτη του.

Η πρώτη γραμμή, λοιπόν, δεν θα είναι εντελώς κόκκινη την Κυριακή, αφού ο Λεκλέρ θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση. Πάντως, οι δύο οδηγοί της Ferrari έφτασαν κοντά στην ποινή, που θα είχε ως συνέπεια να τους χαλάσει τη χαρά.

Για να προσπαθήσει να περιορίσει τα προβλήματα με το μποτιλιάρισμα που είναι συνηθισμένο στην πίστα της Μόντσα, η διοίκηση του αγώνα επέβαλε έναν ελάχιστο χρόνο 1:41 για κάθε γύρο και οι δύο Ferrari βρέθηκαν υπό έρευνα για υπέρβαση αυτού του χρόνου κατά τη διάρκεια του Q1.

Η ανακοίνωση για την απουσία κυρώσεων κατά της ιταλικής ομάδας ήρθε τελικά όταν ο Σάινθ άρχισε να πανηγυρίζει την pole του.

Η άλλη Red Bull, με οδηγό τον Σέρχιο Πέρες, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση, πίσω από τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ και σχεδόν 4 δέκατα πίσω από τον συμπαίκτη του, Μαξ Φερστάπεν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό