22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483http://www.efeea.gr e-mail [email protected]

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται

Η πρωτοβουλία της ΕΦΕΕΑ για την πανελλαδική σύσκεψη Ενώσεων, αντιπροσώπων και άλλων συναδέλφων το Σάββατο 30/3, στέφθηκε με επιτυχία. Παρά τις πιέσεις, τα ψευδή και τις συκοφαντίες σε βάρος της ένωσης μας,  εκπρόσωποι από είκοσι επτά (27) ενώσεις  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Επιβεβαιώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν, η ανάγκη της έντασης των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται το επάγγελμα και κατά συνέπεια η ζωή μας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια χωρίς να αντιδράσουμε και να πετάξουμε στα σκουπίδια τόσα χρόνια σπουδών και δουλειάς, για να μετατραπούμε σε δούλους του κάθε υπουργείου ή των μεγάλων ελεγκτικών-λογιστικών εταιρειών που τρίβουν τα χέρια τους για την κερδοφορία που βλέπουν να έρχεται. Είναι πια φανερό ότι η επιβολή όλων των μέτρων της δήθεν ψηφιοποίησης, είναι εντολή δική τους για την όσο το δυνατόν πιο άμεσα μεταφορά της παροχής λογιστικού έργου στα χέρια τους.

Οι κυβερνήσεις εκλαμβάνουν την ανταπόκριση μας σε όλες τις υποχρεώσεις που μας έχουν ανατεθεί μέχρι τώρα, σαν δείγμα αδυναμίας και υποταγής. Γι αυτό και τα επαναλαμβανόμενα υποτιμητικά σχόλια από κυβερνητικούς παράγοντες για τους λογιστές.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις. Το μόνο πια που έχει απομείνει, είναι η αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορούμε να την απαρνηθούμε κι αυτή.

Δε χωράει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί.

Με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων, όπως έχουν διαμορφωθεί από το Δ.Σ. και τις γενικές μας συνελεύσεις, τη διάθεση που δείχνουν πολλοί συνάδελφοι, αλλά και από τις ανταλλαγές απόψεων στην ανοιχτή σύσκεψη της 30/3, αποφασίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας, καλώντας σε Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου με κλείσιμο των γραφείων και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 12/4/2024.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της χώρας την Τετάρτη 17/4/2024.

Καλούμε τις ενώσεις της χώρας και την ΠΟΦΕΕ να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.  

Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη τους, βάζοντας και τις δικές μας δυνάμεις για την επιτυχία του αγώνα μας. Να κλείσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην άδικη πολιτική που εφαρμόζεται και στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία από τα ποσοστά του κέρδους μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα.

Διεκδικούμε:

1. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Ο ΠρόεδροςΠαύλος Αποστόλου

Η ΓραμματέαςΑναστασία Αναστασίου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό