18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χαλαρή ψήφος, αστοχίες και Κυριάκος Βελόπουλος ανησυχούν τη ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πατριωτικό κάλεσμα στους πολίτες ξορκίζοντας παράλληλα την χαλαρή ψήφο απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στο Ζάππειο. Έθεσε έτσι επισήμως τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ σε απόλυτη εγρήγορση ενόψει των ευρωεκλογών και μπορεί το κλίμα με αφορμή και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ να ήταν πανηγυρικό, ωστόσο σύντομα ο πρόεδρος του κόμματος φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η κάλπη του Ιουνίου δεν ενδείκνυται για «πειράματα διαμαρτυρίας» παρά τις αστοχίες και τα υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία και παραδέχτηκε.

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε σε όσους σκέφτονται δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας ότι τα νιώθει πριν φτάσουν στην κάλπη και πως συχνά η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος αψήφιστη. «Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά».

Στο στόχαστρο ο Κυριάκος Βελόπουλος

Λαμβάνοντας προφανώς υπόψιν του τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων και την αξιοσημείωτη άνοδο της Ελληνικής Λύσης ο κ.Μητσοτάκης φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να απευθυνθεί με μεγαλύτερη ένταση στο συντηρητικό ακροατήριο της παραδοσιακής δεξιάς. Και αυτό διότι μέρος αυτών των ψηφοφόρων εμφανίζουν τάσης φυγής, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για μια σειρά κυβερνητικών χειρισμών με αποκορύφωμα την θεσμοθέτηση του δικαιώματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν ήταν ότι το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρό του εξ αρχής τον Κυριάκο Βελόπουλο θέλοντας να αποδομήσει την αξιοπιστία του. «Στα κούφια λόγια δήθεν πατριωτών απαντάμε με πράξεις», τόνισε με αναφορές στα προγράμματα αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες σημειώνοντας πως «αυτή είναι μεγάλη μας διαφορά με όσους εμπορεύονται τον πατριωτισμό». «Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία, ενώ πουλάς κεραλοιφές και χειρόγραφα του Χριστού συνιστά μέγιστη πολιτική εξαπάτηση», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αιχμές για Κασσελάκη, Ανδρουλάκη

«Η προσαρμοστικότητα ανήκει και αυτή στα χαρακτηριστικά μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μπορώ να βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα ΝΔ. Βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν ΝΔ, χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει ο κοινός σκοπός. Αυτή η παράταξη φάνηκε η πιο ανθεκτική από όλες. Εμείς έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής σε αντίθεση με άλλους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας έκαναν κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε απαντώντας στην κριτική για τις μεταγραφές των πασοκογενών στελεχών ενώ έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Έχετε διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντι μας. Ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς, ένας δεύτερος πρόεδρος που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές. Συχνά δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται εθνικό πένθος στο εσωτερικό. Δεν μαθαίνουν ούτε από αυτά που παθαίνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί», ανέφερε.

«Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί»

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να πιάσει και τον σφυγμό της κοινωνίας κάνοντας αναφορά στην αποτρόπαια δολοφονία της 28χονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη.

Οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους και να έχουν και τη δική μας στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό