17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους λογιστές φοροτεχνικούς που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483http://[email protected]

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στις 7/7/2023

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συναδέλφους λογιστές φοροτεχνικούς, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7/07/2023 στην Πλατεία Συντάγματος που κάλεσε και η ΕΦΕΕΑ, όπως και άλλες ενώσεις καθώς και κινήσεις λογιστών από όλη τη χώρα, για τα οξυμένα κλαδικά προβλήματα με αιχμή τις διατάξεις του νόμου 4557/2018 και την επικείμενη έκδοση του κανονισμού για τους Λογιστές που προετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Η επιτυχία της κινητοποίησης έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έγινε σε μια περίοδο με πολύ βαριές υποχρεώσεις που έχουμε ως κλάδος, αψηφώντας ταυτόχρονα τον αφόρητο καύσωνα.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα και ήρθαν από πολλές περιοχές της χώρας στη συγκέντρωση μας. Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες συμπαράστασης που οργάνωσαν άλλοι σύλλογοι και κινήσεις λογιστών – φοροτεχνικών.

Τα μηνύματα που στείλαμε είναι πολλά και με πολλούς αποδέκτες.

Η αντίληψη ότι η επίλυση των προβλημάτων μας βρίσκεται στους διαδρόμους των υπουργείων «κτίζοντας» δημόσιες σχέσεις και «προβάλλοντας επιστημονικά επιχειρήματα» δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

Μεγάλο μέρος των λογιστών πείστηκε ότι η επίλυση των προβλημάτων μας περνάει κι από τη δική τους συμμετοχή.

Η επιτυχημένη συγκέντρωση μας ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην απούσα ηγεσία της ΠΟΦΕΕ, που διατυμπάνιζε καιρό τώρα, ότι «παρακολουθούμε το θέμα», «ο νόμος έχει και θετικά στοιχεία» (αλήθεια ποια;), η ότι «οι κινητοποιήσεις είναι άκαιρες και κάνουν κακό στον κλάδο»!!!

Σε συνάντηση που είχαμε με στελέχη της ΑΑΔΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις επιπτώσεις στον κλάδο από την εφαρμογή του Ν. 4557/2018. Έχει οριστεί νέο ραντεβού τον κ Θεοχάρη την Πέμπτη 13/7/2023

Ξεσκεπάσαμε τους δήθεν φίλους των λογιστών, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο. Ο πρόεδρος του ΟΕΕ μας δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι υπέρ της εφαρμογής του νόμου 4557/2018, αρκεί να διευκρινιστούν κάποιες διατάξεις για τη δέουσα επιμέλεια. Μας ξεκαθάρισε δε ότι οι λογιστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και είναι υπέρ των προστίμων και λοιπών ποινών, αρκεί αυτές να τις καταλογίζει το ΟΕΕ.

Όμως το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι η ενότητα που έχει σφυρηλατηθεί στις γραμμές μας, η ανύψωση του ηθικού και του πνεύματος διεκδίκησης.

Αυτό που χρειάζεται ο κλάδος δεν είναι η επιλογή ατομικών διαδρομών, ούτε το μοιρολόι στα social media αλλά η μαζική συμμετοχή στις ενώσεις, η οργανωμένη δράση και η διαμόρφωση άλλου συσχετισμού στα συνδικαλιστικά όργανα.

Με αυτά τα «όπλα» θα προχωρήσουμε από δω και πέρα.

Τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, όπως mydata, Εργάνη II, ασθένεια, καλοκαιρινή άδεια, φυσικά οι εξοντωτικές διατάξεις του Ν. 4557/2018 και άλλα είναι μπροστά μας.

Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Καλούμε τους λογιστές να πυκνώσουν τις γραμμές της ΕΦΕΕΑ και των άλλων ενώσεων να δυναμώσουν οι αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις.

Φτάνει πια όχι άλλα βάρη στων Λογιστών τις πλάτες.

Καλή δύναμη σε όλους!!

Ο Πρόεδρος του ΔΣΠαύλος Αποστόλου

Η Γενική ΓραμματέαςΑναστασία Αναστασίου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό